Skivad fläskkarré i ugn – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på skivad fläskkarré i ugn!

Skivad fläskkarré går snabbt och enkelt att göra i ugnen, och det blir riktigt gott varje gång! Servera gärna med potatissallad, potatismos, eller ris, samt en härlig grönsallad som också alltid är gott till!

Detta recept är lika perfekt till vardagen som till lugna helgdagar. Ugnen gör det mesta av jobbet, och det faktum att fläskkarrén är skivad gör att den tillagas snabbare.

Tillsammans med köttet i ugnsformen så går lite vitlöksklyftor delade på mitten med, samt lite grovhackad paprika. Båda ingredienserna ger extra smak till köttet, och paprikorna blir härligt ugnsrostade vilket är ett perfekt tillbehör på tallriken!

Som sås till fläskkarrén så rekommenderar jag ajvar relish, eller en klassisk gräddsås, gärna med saften som samlas kvar i ugnsformen efter tillagningen!

Allt med detta recept på skivad fläskkarré i ugn är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det! En favorit som passar både till vardags och till helgen. Testa gärna receptet nedan!

Skivad fläskkarré i ugn

Receptet – Så gör du:

Skivad fläskkarré i ugn

4.9/5 ( 191 röster )
Skivad fläskkarré går snabbt och enkelt att göra i ugnen, och det blir riktigt gott varje gång! Servera gärna med potatissallad, potatismos, eller ris, samt en härlig grönsallad som också alltid är gott till!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 900 g fläskkarré, i cirka 6 skivor
  • 3 msk rapsolja eller olivolja
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul paprika (valfritt men gott)
  • 1 st grön paprika (valfritt men gott)
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk mald svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Krydda fläskkaréskivorna med salt och nymalen peppar på båda sidorna. Täck lätt med olja på båda sidorna och lägg i en ugnsform i ett enda lager. Lägg vitlöksklyftor delade på mitten runtomkring fläskkarréskivorna.
  • Lägg grovhackad paprika ovanpå köttskivorna. Ringla över ytterligare lite olja samt strö torkad timjan över.
  • Sätt in ugnsformen i mitten av ugnen och låt tillagas i cirka 40-45 minuter på 175°C.
  • Färdigt! Servera den skivade fläskkarrén varm, och gärna med potatismos, kokt potatis, kål eller en härlig grönsallad!
Nyckelord Fläskkarré recept skivor, Fläskkarréskivor i ugn, Skivad fläskkarré i ugn
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar