Potatisbullar av potatismos – Recept

5/5 baserat på 8 betyg

Detta är ett klassiskt recept på potatisbullar, som görs på potatismos. Perfekta som en del av en huvudrätt eller som mellanmål eller snacks!

Potatisbullar av potatismos är en klassisk och populär maträtt, som görs genom att bland färsk potatismos med ägg, mjöl och kryddor. Därefter formar man smeten till bullar, och steker dem i stekpanna tills de är gyllenbruna och krispiga.

Potatisbullar av potatismos har en söt och mild smak, med en karaktäristisk konsistens som är både mjuk och seg. De passar bra som en sidorätt till kött eller fisk, och är en utmärkt källa till kolhydrater och näringsämnen. I allmänhet är potatisbullar av potatismos en uppskattad och omtyckt maträtt, som passar bra för de flesta tillfällen.

Dessa potatisbullar ger alltid samma reaktion hos de som äter en av dem: “oj vad goda”! Det är faktiskt riktigt gott att göra potatisbullar på potatismos.

Med potatismos blir konsistensen väldigt bra på potatisbullar, just då krämigheten i ett gott potatismos ger en förhöjd smak tillsammans med lite krispig lök i en gyllenbrunstekt potatisbulle.

När det gäller förvaring av potatisbullar av potatismos rekommenderar jag att du förvarar dem i en lufttät behållare i kylskåpet. Detta hjälper till att hålla bullarna fräscha och krispiga, och det förhindrar att de blir dåliga eller förlorar sin konsistens. Potatisbullar av potatismos kan förvaras i kylskåpet i upp till några dagar, men det är bäst att äta dem så snart som möjligt efter att de har stekts för att få den bästa smaken och kvaliteten.

Innan du använder potatisbullarna efter förvaring i kyl eller frys, så kan du värma upp dem i en stekpanna eller i mikrovågsugn, så att de blir lite varmare och krispigare. Du kan också tillsätta lite extra smör eller olja om du vill att de ska bli mer gyllenbruna och krispiga.

Nu till receptet! Smaklig måltid!

Potatisbullar av potatismos

Receptet – Så gör du:

Potatisbullar av potatismos

5/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är ett klassiskt recept på potatisbullar, som görs på potatismos. Perfekta som en del av en huvudrätt eller som mellanmål eller snacks!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 5 dl potatismos
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 st gul lök tärnad
  • 1 st ägg
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • ½ dl vegetabilisk olja, eller efter behov vid stekning

Instruktioner

  • Blanda potatismos, mjöl, lök, ägg, svartpeppar och salt i en skål tills smeten är jämn.
  • Värm vegetabilisk olja i en stekpanna över medelvärme. Släpp 10-centimeterscirklar av smeten i het olja. Stek tills de är gyllenbruna, ca 5 minuter per sida. Torka av på hushållspapper om du vill bli av med extra olja.
  • Upprepa stekningen för varje potatisbulle tills all smet är använd.
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord potatisbullar av potatismos

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar