Potatisbullar av potatismos – Recept

Detta är ett klassiskt recept på potatisbullar, som görs på potatismos. Perfekta som en del av en huvudrätt eller som mellanmål eller snacks!

Dessa potatisbullar ger alltid samma reaktion hos de som äter en av dem: “oj vad goda”! Det är faktiskt riktigt gott att göra potatisbullar på potatismos.

Med potatismos blir konsistensen väldigt bra på potatisbullar, just då krämigheten i ett gott potatismos ger en förhöjd smak tillsammans med lite krispig lök i en gyllenbrunstekt potatisbulle.

Potatisbullar av potatismos

Receptet – Så gör du:

Potatisbullar av potatismos

4.8/5 ( 90 röster )
Detta är ett klassiskt recept på potatisbullar, som görs på potatismos. Perfekta som en del av en huvudrätt eller som mellanmål eller snacks!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 5 dl potatismos
  • 2,5 dl vanligt vitt mjöl
  • 1 st gul lök tärnad
  • 1 st ägg
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • ½ dl vegetabilisk olja, eller efter behov vid stekning

Instruktioner

  • Blanda potatismos, mjöl, lök, ägg, svartpeppar och salt i en skål tills smeten är jämn.
  • Värm vegetabilisk olja i en stekpanna över medelvärme. Släpp 10-centimeterscirklar av smeten i het olja. Stek tills de är gyllenbruna, ca 5 minuter per sida. Torka av på hushållspapper om du vill bli av med extra olja.
  • Upprepa stekningen för varje potatisbulle tills all smet är använd.
Nyckelord potatisbullar av potatismos
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar