Kaffe med skummad mjölk – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel går jag igenom det bästa sättet att göra kaffe med skummad mjölk, enligt mig!

Kaffe med skummad mjölk kallas även för kaffe latte. Skippa de dyra kaffe latte på café och gör din egen hemma med detta recept! Det här enkla receptet visar dig hur du gör en latte steg för steg utan att det behövs någon speciell utrustning. 

Antingen tillsätts mjölken till kaffet, eller så kan också kaffet tillsättas till mjölken - välj det som är bäst för dig!
Antingen tillsätts mjölken till kaffet, eller så kan också kaffet tillsättas till mjölken – välj det som är bäst för dig!

Börja med detta basrecept för Kaffe med skummad mjölk (latte) och låt sedan fantasin gå vild för att smaksätta din latte precis som du vill! Du kan göra en vaniljlatte, mintlatte, mochalatte – ja, det finns en del möjligheter.

Och det bästa med detta recept? Du kan använda vilken typ av mjölk du vill – så mejerifri latte, fettfri latte, en havremjölkslatte – valet är ditt!

Jag är villig att slå vad om att en stor andel av er som läser detta just nu håller med om att en god kopp kaffe är svår att slå. Faktum är att för de flesta av oss, inklusive mig själv, dricker kaffe inte bara för att det är gott, utan för att det är en del av dagsrutinen.

 • För en mejerifri/vegansk latte , använd icke-mejerimjölk som mandelmjölk, kokosmjölk eller sojamjölk. Alla typer av mjölk som man kan tänkas hitta i en kaffe är kompatibla med detta recept!
Du kan antingen använda ett glas eller en kopp för en kaffe med skummad mjölk - välj det som du tycker är bäst helt enkelt!
Du kan antingen använda ett glas eller en kopp för en kaffe med skummad mjölk – välj det som du tycker är bäst helt enkelt!

Verktyg som behövs

Du behöver bara ett enkelt köksredskap för att göra en perfekt skummande latte – en liten köksvisp som får plats i din kaffemugg. Det stämmer – ingen övrig dyr utrustning behövs!

Vispen kan vara en handvisp och behöver inte vara elektrisk, även fast det hjälper lite.

För handvisp tycker att en aluminiumvisp fungerar bättre än en silikonvisp.

Det behöver inte vara svårt att göra kaffe med skummad mjölk, men om du vill kan du testa att göra fina mönster i kaffet med mjölken!
Det behöver inte vara svårt att göra kaffe med skummad mjölk (du kan tillsätta kaffet till mjölken för att göra saker enklare), men om du vill kan du testa att göra fina mönster i kaffet med mjölken!

Smaksätt som du vill!

Du behöver givetvis inte smaksätta din kaffe latte, men om du vill det, här är några riktlinjer!

 • Sötad latte – tillsätt 1-2 teskedar ditt val av sötningsmedel till din valfria mjölk innan du värmer upp mjölk.
 • Vaniljlatte – tillsätt ¼ tesked vaniljextrakt i mjölken innan du värmt upp mjölken men innan du tillsätter kaffe.
 • Choklad/Mocha Latte – tillsätt 1-2 matskedar chokladsirap till mjölken innan du värmer upp mjölk.
Kaffe med skummad mjölk

Receptet – Så gör du:

Kaffe med skummad mjölk

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Det här enkla receptet visar dig hur du gör en kaffe med skummad mjölk (latte) steg för steg utan att det behövs någon speciell utrustning. 
Tillagning 1 minute
Totalt 1 minute
Portioner 1 kopp

Ingredienser
 

 • 1 dl mjölk ALLA varianter
 • 1,5 dl starkt bryggt kaffe (vilken sort som helst)

Instruktioner

 • Värm mjölken i 30-45 sekunder i din mikrovågsugn i den kopp du tänker dricka ditt kaffe ur.
 • När den valfria mjölken är uppvärmd, ta en liten visp och vispa kraftigt fram och tillbaka i 15-30 sekunder tills mjölken är skummande.
 • Häll kaffet direkt över den skummade mjölken eller brygg över den skummade mjölken.
 • Alternativt kan du värma mjölken i en glasmått och sedan skumma. Häll kaffe eller espresso i en mugg och häll sedan försiktigt den skummade mjölken över kaffet. Skeda det återstående skummet ovanpå din latte.
 • Njut av din goda latte!
Måltid Drinkar
Kök Svenskt
Nyckelord Kaffe latte, Kaffe med skummad mjölk

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar