Ugnsomelett utan mjöl – Recept

4.8/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på ugnsomelett utan mjöl!

Denna goda ugnsomelett är helt utan mjöl och går snabbt att göra, och kräver bara en handfull enkla ingredienser!

Ugnsomeletter är en härlig klassiker men många recept innehåller vetemjöl. Det tycker jag är lite onödigt och blir inte lika bra, så därför valde jag att dela med mig av detta recept på ugnsomelett utan mjöl idag!

Jag gillar omeletter men hinner inte alltid stå och göra dem vid spisen. Det är därför jag föredrar denna ugnsomelett utan mjöl som jag snabbt kan poppa in i ugnen med ett ögonblicks varsel. Jag gillar att göra denna mjölfria ugnsomelett som söndagsbrunch. Vi äter den med nöje!

Kort sagt älskar jag denna ugnsomelett utan mjöl och tycker den är så himla värd att göra. Riktigt ljuvligt god med fluffiga ägg och riven ost!

Ugnsomelett utan mjöl

Receptet – Så gör du:

Ugnsomelett utan mjöl

4.8/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna goda ugnsomelett är helt utan mjöl och går snabbt att göra, och kräver bara en handfull enkla ingredienser!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 8 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1,25 dl riven ost
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • matfett till ugnsformen

Instruktioner

  • Ställ ugnen på 200°C.
  • I en skål eller bunke, vispa ägg och mjölk tillsammans med salt och peppar. Tillsätt sedan den rivna osten och rör om.
  • Ställ in en ugnssäker form med lite matfett i. Låt matfettet smälta och sprid ut det över ugnsformens botten och sidor.
  • Ta ut ugnsformen och tillsätt omelettblandningen.
  • Grädda ugnsomeletten i mitten av ugnen i 15-20 min. Under tiden, förbered dina tillbehör, exempelvis en stuvning.
  • Ta ut och njut av din mjölfria ugnsomelett med valfria tillbehör! Ska den serveras med stuvning, häll med fördel helt enkelt stuvningen på omeletten.
Måltid Frukost, Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Mjölfri ugnsomelett, Ugnsomelett utan mjöl

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar