Asiatisk dippsås – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på asiatisk dippsås!

En perfekt asiatisk dippsås till dumplings och olika typer av kött. Snabb, enkel och riktigt god!

En god dippsås som denna kan verkligen höja en maträtt ännu en nivå! Denna sås passar perfekt som en klassisk sås till kyckling och ris, eller köttfyllda eller vegetariska dumplings, och knyten med exempelvis räkor, grönsaker eller ägg.

Jag skulle säga att väldigt många rätter kan kryddas till och ge den där smaken av det östasiatiska genom att man tillåts toppa i denna dippsås.

Förvara den i kylen övertäckt eller lufttätt efter tillagning, där den håller sig god i några dagar efter tillagning.

Den är väldigt enkel att göra och kräver inte alltför många ingredienser, varav de flesta ofta hittas i skafferiet. Jag tycker denna dippsåsen är riktigt god och härligt är riktigt värd att göra. Testa gärna, så önskar jag smaklig måltid!

Asiatisk dippsås

Receptet – Så gör du:

Asiatisk dippsås

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En perfekt asiatisk dippsås till dumplings och olika typer av kött. Snabb, enkel och riktigt god!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 1 liten skål

Ingredienser
 

  • 2 tsk vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk risvinäger
  • 3 msk sojasås
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk chiliolja (eller 1 tsk rapsolja och lite chilipulver)
  • 1 st salladslök, fint hackad (frivilligt)

Instruktioner

  • Kombinera ingredienserna i en skål och rör om tills det är välblandat. Toppa eventuellt med lite salladslök.
  • Servera som tillbehör till dina favoriter!
Måltid Sås
Kök Asiatiskt, Svenskt
Nyckelord Asiatisk dippsås

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar