Go Back
+ servings
Blåbärskräm

Receptet - Så gör du:

Blåbärskräm

4.2/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta recept på blåbärskräm är så snabbt, enkelt, och ljuvligt gott! Det kan göras på antingen färska eller frysta blåbär. Den enda skillnaden är att frysta blåbär inte behöver sköljas. Smakar alltid himmelskt, och perfekt tillsammans med lite mjölk!
Tillagning 10 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 1 l blåbär (färska eller frysta)
  • 7,5 dl vatten
  • 1,5 dl socker
  • 2 msk potatismjöl

Instruktioner

  • Rensa och skölj blåbären.
  • Tillsätt blåbären och sockret och tillsätt sedan vattnet. Koka upp och låt koka tills blåbären blir mjuka utan att falla sönder för mycket, ca 3 minuter. Ta bort från värmen.
  • Rör ut potatismjölet i några matskedar vatten och rör försiktigt ner redningen i blåbärskrämen i kastrullen. Låt på nytt koka upp. Ta bort från värmen precis när de första bubblorna visar sig.
  • Häll krämen i en skål och strö på lite socker. Låt kallna och ställ in i kylen.
  • Serveras med fördel tillsammans med iskall mjölk.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Blåbärskräm