Aroniasylt – Recept

4.5/5 baserat på 28 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på aroniasylt!

Här är ett toppenrecept på aroniasylt som är gott till rostat bröd, kex och ostar, eller varför inte glass? Med en liten nypa kanel så tycker jag aroniabärssyltens förhöjs till en alldeles ljuvlig blandning som är gott till det mesta.

Jag tycker om aroniabär och har tidigare skrivit ett recept på aroniasaft och torkade aroniabär. Självklart går det även att göra sylt på aroniabär, och detta recept tycker jag blir riktigt bra!

Du kan använda i princip vilka glasburkar som helst som kan stängas och göras lufttäta.

För bästa hållbarheten på din aroniasylt, så rekommenderar jag att sterilisera burkarna. Även de minsta bakterierna förökar sig sakta men säkert i en burk. Här är en guide till hur du steriliserar burkar!

Aroniabär är verkligen packade med vitaminer och annat bra innehåll. Därför gillar jag att ta tillvara på dem till max, genom olika recept.

Aroniasylt

Receptet – Så gör du:

Aroniasylt

4.5/5 baserat på 28 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett toppenrecept på aroniasylt som är gott till rostat bröd, kex och ostar, eller varför inte glass? Med en liten nypa kanel så tycker jag aroniabärssyltens förhöjs till en alldeles ljuvlig blandning som är gott till det mesta.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • 1 kg aroniabär
  • 1 kg socker, eller mer efter smak
  • 1 msk citronsyra
  • 5 dl vatten
  • 1 nypa kanel

Instruktioner

  • Tvätta och rengör aroniabären, ta bort diverse kvistar och så vidare. Skölj av dem.
  • Mosa aroniabären i en form. Koka upp en tjock massa av socker och vatten och lägg till de mosade bären tillsammans med kanelen.
  • Sjud sylten på svag värme tills den tjocknar till en fin konsistens. Blanda den till sist den med 1 msk citronsyra och ta bort den från värmen.
  • Efter 8-10 minuter, när den svalnat en aning, häll aroniasylten i rena, torra och varma burkar medan sylten fortfarande är varm. Stäng burkarna och förvara dem svalt.
Måltid Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Aroniasylt

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar