Hus till robotgräsklippare – 5 fina modeller!

Denna artikel innehåller reklamlänkar till webbutiken GardenStore.se

I denna artikel listar vi fördelarna med ett hus till robotgräsklipparen, samt våra 5 favoriter just nu, för köpråd eller för inspiration till det egna bygget!

Allt fler tycks skaffa en robotgräsklippare, som fungerar som en praktisk kompanjon som sköter gräsklippningen automatiskt.

Det kan vara en både rolig och god idé kan vara att införskaffa ett färdigt hus till robotgräsklippare, eller bygga ett om man är händig.

Behöver man hus till robotgräsklippare?

Många experter rekommenderar att man på något sätt har möjlighet att täcka över sin robotgräsklippare, exempelvis med ett litet hus.

Nästan alla robotgräsklippare tål tufft väder, men att ha dem i ett hus för robotgräsklippare eller under ett anpassat tak minskar slitaget om gräsklipparen ska brukas i flera år.

Precis som för en bil i ett garage kommer det yttre chassiet på gräsklipparen att se bättre ut med ett hus, och gräsklipparen kommer med stor sannolikhet att hålla längre.

Det är praktiskt att på ett snabbt sätt kunna försätta sin robotgräsklippare i säkerhet vid plötsligt ruskväder eller snö, genom ett litet hus. Dessutom är det också ett roligt och iögonfallande element i trädgården.

En skuggig plats som ett hus till robotgräsklipparen kan göra att gräsklipparens batteri laddas mer skonsamt och att det håller längre. Detta då det inte riskerar att bli överhettat på grund av solen som vissa dagar kan ligga på.

Att tänka på när det kommer till din modell av robotgräsklippare

Innan du köper eller bygger ett hus till robotgräsklippare, se till att det är en lösning som passar just din modell. Inte alla robotgräsklippare kan användas med vad man kanske associerar som ett klassiskt hus som liknar en hundkoja, likt det nedan.

Svenska Husqvarna tillverkar några av de världsledande robotgräsklipparna.

Vad du bör titta på i ditt val av hus är hur roboten återgår till laddning.

Om din robot återvänder till sin laddstation via en guidekabel som går in i laddstationen rakt framifrån, är det ofta möjligt att ha ett hus till robotgräsklippare i stil med en hundkoja, som i videon ovan.

Använder din gräsklippare däremot någon annan metod för återvända hem till laddstationen, kan du komma att behöva ett hus i samma stil som på bilden nedan, med mer öppna och åtkomliga vinklar.

hus till robotgräsklippare i aluminium med gräsklippare som laddar

Materialmöjligheter

Tittar man materialmässigt på hus för robotgräsklippare, så ser ofta trä naturligast ut i en trädgårdsmiljö. Trä kommer dock kräva en årlig träbehandling med olja om man vill ge det en längre livslängd.

Aluminium är den bästa lösningen på lång sikt då det håller väldigt länge, men det kanske sticker ut lite i en trädgård.

Vissa plastmodeller finns också, även om de är ovanligare.

Plast är ett väldigt lätt material att flytta runt, och det är ett material som också kommer också att hålla länge även om glansen försvinner efter några år. Därför kan detta vara ett både billigt och enkelt alternativ när det kommer till hus till robotgräsklippare.

Baksidan med plast är just att det kanske inte är väldigt stiligt att ha i trädgården. Självklart är dock alla stilval individuella!

Våra 5 favoritmodeller

Nedan finner du våra fem favoritmodeller när det kommer till hus till robotgräsklippare, antingen till att köpa direkt eller till att få inspiration till eget bygge!

Bästa trähuset: Ett snyggt och rymligt trähus som kan fungera för många klippare

bra hus till gräsklippare i trä

När det kommer till trähus så kan vi uppleva att denna modell från Stalbo är den bästa just nu.

Den breda ingången framifrån på detta snygga hus gör att mycket väl kan fungera för de allra flesta robotgräsklippare, då det blir enklare för dem att hitta in. Detta innebär att man har möjlighet att välja ett hus med väggar runtom trots att ens modell inte har en guidekabel.

Möjligheten att måla huset finns också, så att det elegant smälter in med dina övriga utehus eller annat i trädgården.

Bredden på ingången, i kombination med att taket går att öppna, gör också att det är enkelt att göra rent och komma åt display och övrigt på insidan.

Detta är ett kanonval!

Läs mer om detta hus eller beställ det via GardenStores webbutik här!

Bästa aluminiummodellen: Futuristiskt och uppfällbart hustak i aluminium

Detta moderna hus till robotgräsklippare som är tillverkat i aluminium passar så gott som alla klippare och är i ett material som är både tåligt och lätt.

Modellen är ett mycket bra val om du bedömer att din gräsklippare inte är kapabel att hitta in genom en smal öppning mellan väggar.

Det går dessutom som bilden ovan visar att vinkla taket uppåt, så man enklare kommer åt displayen.

Tillverkaren av detta snygga hus är det tyska familjeföretaget AL-KO.

Läs mer om detta hus eller beställ det via GardenStores webbutik här!

Enkel och fiffig trähusmodell i vitt trä

Vill man ha ett lite simplare hus till robotgräsklippare kan detta mycket väl vara en bra modell.

Detta är både enkel och mer prisvänlig, men skyddar likväl din gräsklippare, vilket kan göra den väl värd en investering.

Som bilden ovan visar är det enkelt att plocka bort taket för att komma display och övrigt inuti.

Läs mer om detta hus eller beställ det via ClasOhlsons webbutik här!

Prisvärd: Hus med öppna väggar och transparent tak i aluminium

hus till robotgräsklippare aluminium stalbo

Ett lite mer prisvänligt alternativ av det takbaserade huset.

Även detta hus är i aluminium vilket gör det enkelt att sköta, hållbart, och enkelt att flytta runt och sätta upp.

Tillverkaren är svenska Stalbo.

Läs mer om detta hus eller beställ det via GardenStores webbutik här!

Billigast: Snabbinstallerat takhus i metall

hus till robotgräsklippare i metall

Denna typ av modell är mycket enkel och erbjuder ett skydd till gräsklipparen för ett lägre pris.

Tillverkaren är Ventura, och erbjuder två modeller: en för stora gräsklippare och en för små.

Läs mer om detta hus eller beställ det via Julas webbutik här!

Avslutande ord

Hoppas denna artikel var till hjälp och kunde bidra med inspiration! Dela jättegärna med dig av dina tips och erfarenheter kring hus till robotgräsklippare nedan, genom att skriva en kommentar!

Alla våra trädgårdsartiklar finns att hitta här!

Lämna en kommentar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar