Gräddstuvad spetskål – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gräddstuvad spetskål!

Gör en krämig och härlig gräddstuvad spetskål med detta recept. Riktigt gott till exempelvis isterband och annan korv, men också till mycket annat!

Det är enkelt att göra detta recept som är en riktig klassiker inom svensk husman. Jag gillar att ha i en del vispgrädde och en del mjölk för en god och balanserad krämighet.

Spetskål är en kål som man ser lite mindre i både recept och butiker tycker jag. Men varje gång jag tillagar den i någon rätt så blir jag alltid väldigt nöjd.

Detta recept passar riktigt bra som del av matlådor eller som rester dagarna efter tillagning! Förvara eventuella rester luftätt i exempelis en behållare i kylen efter tillagning.

Receptet går också givetvis att exempelvis dubbla upp om man vill göra mer än vad receptet anger (i receptet angivs mått för 4 portioner).

För en riktigt god gräddstuvad spetskål som passar perfekt till exempelvis mos och klassisk husman, så kan jag varmt rekommendera detta recept. Testa det gärna enligt anvisningarna här nedanför!

Gräddstuvad spetskål

Receptet – Så gör du:

Gräddstuvad spetskål

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör en krämig och härlig gräddstuvad spetskål med detta recept. Riktigt gott till exempelvis isterband och annan korv, men också till mycket annat!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 800 g spetskål
  • 2 msk smör
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Strimla kålen. Stek den i en stekpanna med smör i ungefär 5 minuter.
  • Tillsätt mjölk, grädde, salt, och svartpeppar. Låt puttra i ungefär 5 minuter.
  • Färdigt! Njut av din gräddstuvade spetskål!
Måltid Huvudrätt, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Gräddstuvad spetskål

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar