Kalvhögrev i ugn – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kalvhögrev i ugn!

Jag älskar verkligen denna kalvhögrev i ugn som blir riktigt saftig och fin i smaken. Servera gärna med potatismos, eller potatissallad och en god grönsallad med tomater!

Kalvhögrev i ugn är ett smidigt och ljuvligt gott sätt att tillaga kalvhögrev. Massor av god smak tillförs med krossad vitlök, grovkornig senap och några väl valda kryddor.

Resultatet blir ljuvligt gott och är perfekt även dagarna efter till exempelvis smörgåsar eller matlådor!

Allt med detta recept på kalvhögrev i ugn är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det!

Sammanfattningsvis så tycker jag helt enkelt att man alltid blir mätt, nöjd och belåten efter att ha avnjutit detta goda recept. Alla anvisningar kring hur man gör hittas här nedanför!

Kalhögrev i ugn

Receptet – Så gör du:

Kalvhögrev i ugn

4.9/5 ( 153 röster )
Jag älskar verkligen denna kalvhögrev i ugn som blir riktigt saftig och fin i smaken. Servera gärna med potatismos, eller potatissallad och en god grönsallad med tomater!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 2 t 45 minuter
Totalt 3 t
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1,2 kg benfri kalvhögrev (ungefärlig vikt)
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 msk grovkornig senap
  • ½ tsk mald svartpeppar
  • ½ tsk mald koriander
  • salt efter smak

Instruktioner

  • Tillsätt 2-3 matskedar grovkornig senap i en skål och pressa ned vitlöksklyftorna. Tillsätt salt, mald svartpeppar och koriander och rör om.
  • Klä en ugnsform som är tillräckligt stor för köttbiten med aluminiumfolie.
  • Gnid generöst med salt över kalvhögreven över hela ytan och lägg sedan köttet i ugnsformen.
  • Fördela senapsblandningen på över- och undersidan av köttet, bred sedan ut den på sidorna, se till att hela biten är täckt.
  • Lägg ihop över- och undersidan av folien och vik, så att köttet ligger i ett lufttätt foliekuvert. Ställ åt sidan för att låta marineras i cirka 30 minuter. Kan även lämnas i kylen över natten om så önskas.
  • Värm ugnen till 200°C, sätt in köttet i foliekuvertet i formen i ugnen och tillaga i mitten av ugnen i cirka 3 timmar. Om köttbiten är lite större än det som anges i receptet, öka tiden en aning den. För att kontrollera köttet, ta ut ur ugnen, vik upp folien och titta. Om det behövs mer tid är det bara att stänga foliepaketet igen och sätta in i ugnen. Jag gillar inte rosa så jag tillagar kalvhögreven tills den börjar producera klar juice när den sticks hål på med en kniv.
  • När kalvhögreven är färdig, ta ut ur foliepaketet och låt vilka på skärbräda i 10-15 minuter innan den skivas upp i bitar.
  • Färdigt! Servera varm tillsammans med valfria tillbehör! Njut av din kalvhögrev i ugn!
Nyckelord Kalvhögrev i ugn
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar