Vispad crème fraiche – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vispad creme fraiche!

Vispad crème fraiche är perfekt till kalla såser, dipp eller efterrätter, och det tar din crème fraiche till en nivå som känns riktigt professionell. Så här gör du enkelt!

Vispad creme fraiche är en lätt och fräsch sås, som görs genom att vispa creme fraiche med en elvisp till en luftig och krämig konsistens. Creme fraiche är en lite tjockare och sötare variant av smetana, som är en slags grädde.

Vispad creme fraiche har en karaktäristisk smak, som är både mild och krämig, och den passar bra som en sås till fisk, kött eller grönsaker. Vispad creme fraiche är enkel och snabb att göra, och den kräver inga speciella förberedelser eller kunskaper. I allmänhet så är detta en lyxig och uppskattad sås, som passar bra för de flesta tillfällen.

När det gäller förvaring av vispad creme fraiche rekommenderar jag att du förvarar den i en lufttät behållare i kylskåpet. Detta hjälper till att hålla såsen fräsch och fin i konsistensen, och det förhindrar att den blir dålig eller förlorar sin form. Vispad creme fraiche kan förvaras i kylskåpet i upp till några dagar, men det är bäst att äta den så snart som möjligt efter att den har gjorts för att få den bästa smaken och kvaliteten.

Varför ska man vispa sin creme fraiche?

Att vispa sin crème fraiche ger en mycket trevlig konsistens och ger ett riktigt professionellt och lyxigt intryck.

I många fall kan man vilja att ens creme fraiche inte blir rinnig, utan lätt fast. Då är det riktigt gott att vispa den.

Perfekt till såser, dippar, och efterrätter, så är det helt klart värt att testa!

Vispad crème fraiche

Receptet – Så gör du:

Vispad creme fraiche

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Vispad creme fraiche är perfekt till kalla såser, dipp eller efterrätter, och det tar din creme fraiche till en nivå som känns riktigt professionell. Så här gör du enkelt!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • creme fraiche (hög fetthalt, 34%)
  • valfri smaksättning

Instruktioner

  • I en bunke, krydda eller smaksätt sin creme fraiche med kryddor dylikt som vanligt.
  • Vispa med en elvisp tills att din creme fraiche blir fast, cirka 7-8 minuter. Det tar en liten stund, men fortsätt! Det kommer att bli fast efter en stund, men man måste ge det tiden.
  • Njut av din vispade creme fraiche!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Vispad crème fraiche

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar