Vispad crème fraiche – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vispad creme fraiche!

Vispad crème fraiche är perfekt till kalla såser, dipp eller efterrätter, och det tar din crème fraiche till en nivå som känns riktigt professionell. Så här gör du enkelt!

Varför ska man vispa sin creme fraiche?

Att vispa sin crème fraiche ger en mycket trevlig konsistens.

I många fall kan man vilja att ens creme fraiche inte blir rinnig, utan lätt fast. Då är det riktigt gott att vispa den.

Perfekt till såser, dippar, och efterrätter, så är det helt klart värt att testa!

Vispad crème fraiche

Receptet – Så gör du:

Vispad creme fraiche

4.9/5 ( 73 röster )
Vispad creme fraiche är perfekt till kalla såser, dipp eller efterrätter, och det tar din creme fraiche till en nivå som känns riktigt professionell. Så här gör du enkelt!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
  

  • creme fraiche (hög fetthalt, 34%)
  • valfri smaksättning

Instruktioner

  • I en bunke, krydda eller smaksätt sin creme fraiche med kryddor dylikt som vanligt.
  • Vispa med en elvisp tills att din creme fraiche blir fast, cirka 7-8 minuter. Det tar en liten stund, men fortsätt! Det kommer att bli fast efter en stund, men man måste ge det tiden.
  • Njut av din vispade creme fraiche!
Nyckelord Vispad crème fraiche
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar