Vårrulledeg – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på vårrulledeg!

Ett riktigt enkelt sätt att göra ljuvlig vårrulledeg via en snabb och enkel smet som gräddas i en stekpanna, helt hemmagjort och med enkla ingredienser!

Att göra denna vårrulledeg är inte så svårt. Texten är utförlig i receptet med saker att tänka på så kan du göra riktigt goda vårrullar.

Vårrulledeg kan göras med antingen en smet eller deg. På smet (som i detta recept) har vårrullen en bättre konsistens när de steks än de som gjorts med deg. Därför är detta mitt absolut bästa sätt att göra det på.

Använd vitt vetemjöl, med fullkornsmjöl har jag testat och då går degen sönder när men rullar och viker själva vårrullarna.

Kom ihåg att receptet enkelt kan dubblas i mängd om man vill göra ännu mer vårrulledeg! Med angivna mängder ger det deg till 26 st vårrullar! Smaklig måltid!

Vårrulledeg

Receptet – Så gör du:

Vårrulledeg

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Ett riktigt enkelt sätt att göra ljuvlig vårrulledeg via en snabb och enkel smet som gräddas i en stekpanna, helt hemmagjort och med enkla ingredienser!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 26 vårrullar

Ingredienser
 

 • 2,5 dl vetemjöl
 • 3 msk majsstärkelse
 • 3 dl vatten eller efter behov för att göra en rinnande smet med en lätt tunn konsistens
 • ¼ tsk salt
 • 1 tsk till 2 tsk rapsolja för att göra omslagen

Instruktioner

 • I en skål, blanda vetemjöl, majsstärkelse och salt.
 • Tillsätt vatten.
 • Vispa väl till en slät smet med tunn konsistens utan klumpar uppnås. Smeten ska ha en flytande konsistens. Beroende på mjölets kvalitet kan du tillsätta mindre eller mer vatten.
 • Värm nu en non stick panna på låg värme. Pannan ska bara bli lite varm, och inte för varm. Du kan också använda en gjutjärns- eller stålpanna, men smörj då pannan med en pappersservett eller en liten bit kökshandduk doppad i olja. För nonstick pannan kan du hoppa över olja. Men om du känner att vårrulledegen fastnar, smörj eller pensla pannan med olja.
 • Lyft nu stekpannan ovanför plattan/värmen. Tillsätt 2 msk av smeten ner i pannan. Sprid försiktigt ut smeten medurs för att göra en liten tunn liten pannkaka. Tillsätt 1 till 2 msk mer vatten till smeten om du märker att den är för tjock.
 • Kom ihåg att degen måste vara tun. Om den blir tjock går den sönder under rullning och tätning av vårrullarna.
 • Tillaga degen på låg värme tills sidorna börjar rulla ihop sig och pannkakan blir lite genomskinlig. Du behöver inte vända och tillaga den andra sidan. Tillaga bara en sida.
 • Lyft upp vårrullsomslaget med en spatel.
 • Lägg färdiga skivor på en bricka eller tallrik med den tillagade sidan mot dig. Låt vårrullsarken svalna och stapla dem sedan med den kokta sidan ovanpå. Förvara dem täckta i en liten gryta eller skål.
 • När degen har nått rumstemperatur kan du börja göra vårrullarna, eller förvara skivorna övertäckta i en burk i kylen.
 • När du förvarar i kylen, lägg bakplåtspapper eller smörpapper mellan två ark, så att de lätt kan separeras. Dessa vårrullsark kan du antingen i kylen eller i frysen. I kylen håller dessa degskivor sig bra i en vecka och i frysen upp till en månad. Efter att ha tagits ut ur frysen, tina dem helt i rumstemperatur innan de används.
Måltid Huvudrätt
Kök Kinesiskt, Svenskt
Nyckelord vårrulledeg, vårrullsdeg

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar