LCHF-scones – Recept

5/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på LCHF-scones!

Jag är fullständigt kär i detta recept på LCHF-scones! Perfekt till en mysig frukost, brunch, eller till aftonthé, till helg såväl som vardag!

Att äta LCHF (lägre i kalorier, högre i fett) betyder inte att man behöver välja bort välsmakande mat. Tvärt om så hittar man massor av nya goda varianter på recept!

Tillsammans med dessa drömmiga LCHF-scones gillar jag vispgrädde, eller god ost tillsammans med sockerfri marmelad!

Dessa scones blir alldeles ljuvliga och blir fint kompakta i konsistensen. De är rejäla och blir otroligt goda. Testa dem gärna till nästa brunch eller kopp thé!

LCHF-scones

Receptet - Så gör du:

LCHF-scones

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Jag är fullständigt kär i detta recept på LCHF-scones! Perfekt till en mysig frukost, brunch, eller till aftonthé, till helg såväl som vardag!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 6 scones

Ingredienser
 

  • 4 st ägg
  • ½ dl creme fraiche (gärna 32%)
  • 1 dl vispgrädde (gärna 40%)
  • 2,5 dl pofiber
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Vispa ihop ägg med creme fraiche och grädde i en separat bunke.
  • Blanda alla övriga ingredienser i en annan bunke eller stor skål. Blanda samman, och tillsätt sedan äggblandningen och låt smeten svälla i ca 10-15 minuter.
  • Förbered en plåt genom att klä med bakplåtspapper.
  • Forma 6 st runda bullar som läggs på bakplåten, de håller formen rätt väl sen i ugnen.
  • Grädda i mitten av ugnen på 180°C i cirka 15-20 minuter, tills de blir mycket lätt gyllene ovanpå.
  • Ta ut ur ugnen, och njut! Kan förvaras några dagar i lufttät behållare!
Måltid Frukost, Tilltugg
Kök LCHF, Svenskt
Nyckelord LCHF-scones, Scones LCHF

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar