Potpurri på spis: 4 enkla ingredienser!

5/5 baserat på 1 betyg

Söker du en fin stund hemma med god doft? Testa då detta enkla recept på hemlagad potpurri som kräver endast fyra enkelt tillgängliga ingredienser. Potpurri är ett hopkok av väldoftande frukter, bär och kryddor som inte används till att äta, utan som en blandning man låter sjuda för att sprida en riktigt härlig doft över hela hemmet. Denna potpurri får hela hemmet att dofta otroligt gott!

Potpurri (engelska: potpourri) är en fin tradition främst när man är hemma kring jul och nyår och vill få en fin juldoft in i hemmet. Det funkar även utmärkt vid andra tidpunkter på året för en härligt ljuvlig doft som tar över i hela hemmet!

Potpurri är förutom att vara kopplad till jul och nyår också kopplad till hela höst- och vinterhalvåret då man framförallt i kallare delar av världen sitter inne på grund av kylan. Där kommer potpurrin in som ett utmärkt element som ger både komfort och välbehag med ljuvlig doft av bär, apelsin och kanel, lite som en hemmagjord parfym åt hemmet!

potpurri på spisen

Receptet – Så gör du:

Potpurri på spis: 4 enkla ingredienser!

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Söker du en fin stund hemma med god doft? Testa då detta enkla recept på hemlagad potpurri som kräver endast fyra enkelt tillgängliga ingredienser. Potpurri är ett hopkok av väldoftande frukter, bär och kryddor som inte används till att äta, utan som en blandning man låter sjuda för att sprida en riktigt härlig doft över hela hemmet. Denna potpurri får hela hemmet att dofta otroligt gott!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 1 portion

Utrustning

Ingredienser
 

Ingredienser

  • 1 st citron eller apelsin med skal på
  • 1,25 dl tranbär (frysta eller färska)
  • 1 msk hela kryddnejlikor
  • 3 st kanelstänger

Instruktioner

  • Skär citronen eller apelsinen i fyra bitar, och lägg sedan bitarna i en liten kastrull.
  • Tillsätt tranbär, kryddnejlika och kanelstängerna.
  • Fyll kastrullen med vatten och ställ på lägsta spisvärmen (godtyckligt med vatten, börja eventuellt med lite och fyll på mer om det bedöms behövas).
  • När din potpurri sjuder, tillsätt vatten efter behov.
  • Låt sjuda så länge det önskas och så länge potpurrin ger fin doft. OBS: håll uppsikt så spisen inte glöms bort.
Måltid Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord potpurri

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar