Bamsebiff – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bamsebiff!

Bamsebiff är en härlig måltid som är enkel att göra och som serveras med en härlig gräddsås, och gärna kokt potatis eller ris. Den görs ljuvligt god med detta recept, snabbt och enkelt.

Bamsebiff är så enkelt. Forma till en enda stor biff direkt i pannan, låt steka några minuter, och dela upp i fyra. Namnet bamsebiff kommer troligen just från den stora “bamsestora” biffen som man formar direkt i pannan.

Jag gillar att servera denna riktigt goda bamsebiff med kokt potatis, och såklart den goda brunsåsen man enkelt gör direkt i pannan.

Några andra goda tillbehör till dessa biffar är saltgurka, haricots verts, och ris, om man vill ha en variant till potatis!

Bamsebiff

Receptet – Så gör du:

Bamsebiff

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Bamsebiff är en härlig måltid som är enkel att göra och som serveras med en härlig gräddsås, och gärna kokt potatis eller ris. Den görs ljuvligt god med detta recept, snabbt och enkelt.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 550 g blandfärs
  • 4 dl grädde
  • salt
  • peppar
  • 1 msk soja
  • ½ msk kalvfond (valfritt)

Instruktioner

  • Blanda blandfärsen med salt, peppar och 1 dl av grädden i en bunke eller stor skål. Smält smöret i en stor stekpanna.
  • Platta ut färsen direkt i pannan till en enda stor biff. Stek biffen på ena sidan i cirka 4 minuter. Dela nu färsen i 4 delar (se bild) och vänd dem. Stek i 4 minuter till.
  • Tillsätt resten av grädden såväl som sojan och eventuellt kalvfonden runtomkring biffarna.
  • Låt grädden puttra i 5 minuter tillsammans med biffarna.
  • Färdigt! Servera med valfria tillbehör, gärna kokt potatis och ärtor.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Bamsebiff

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar