Syrade morötter – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på syrade morötter!

För dessa syrade morötter använder vi en snabb metod som får dem klara på bara några få dagar. På så sätt tillåts man snabbare njuta av detta goda tillbehör, som tillför både frisk och syrlig smak till tallriken!

Detta recept smakar riktigt bra och jag är fullständigt i att det bara kräver tre enkla ingredienser. Ett perfekt tillbehör till de flesta rätter. Det utgör dessutom ett riktigt enkelt och smakrikt sätt att göra något riktigt gott med morötter!

Som vanligt när man förvarar något i flaskor och burkar, så vill jag slå ett slag för att man rengör behållarna genom att man steriliserar dem. Att bara ta den lilla tiden som krävs för att göra detta kan förbättra både hållbarheten och smaken avsevärt. Här är min guide till hur man steriliserar burkar och flaskor!

Allt med detta recept på syrade morötter är superenkelt och går snabbt att göra. Jag hoppas att du gillar det! Även perfekt om man har lite morötter som man vill göra något bra utav, eller om man bara vill testa något nytt!

Syrade morötter

Receptet – Så gör du:

Syrade morötter

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
För dessa syrade morötter använder vi en snabb metod som får dem klara på bara några få dagar. På så sätt tillåts man snabbare njuta av detta goda tillbehör, som tillför både frisk och syrlig smak till tallriken!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 750 g morötter
  • 1 msk salt
  • 1 liter vatten

Instruktioner

  • Rengör din förseglingsbara burk och lock riktigt noga genom att först diska den, och sedan ställa in i mitten av ugnen på 100°C tills att de torkat. Ta sedan ut den ur ugnen utan att röra insidan av burken eller mynningen eller insidan av locket. Nu har vi en burk som inte har några bakterier eller smuts som kommer förstöra de syrade morötterna senare!
  • Koka upp vattnet i en kastrull och tillsätt en matsked salt i vattnet. Låt svalna till rumtemperatur. Under tiden, skala, riv eller strimla morötterna grovt.
  • Packa morötterna rätt kompakt i en glasburk genom att pressa ner morötterna i glasburken. Häll det saltade vattnet över de rivna morötterna i burken, så att morötterna täcks (cirka 5 cm från locket och nedåt ska inte ha någon vätska).
  • Pressa genom att trycka ned morötterna, och knacka på burken för att få bort luftbubblor. Man får gärna sätta en liten vikt sterilt ren vikt på morötterna så de håller sig under ytan på vätskan om man vill.
  • Stäng locket på burken och låt stå framme i rumstemperatur i tre dygn. Släpp under dessa tre dygn på trycket i burken en gång på morgonen och kvällen, genom att öppna locket litegrann och sedan stänga igen.
  • Nu har tre dagar gått! Öppna och dofta, det ska dofta syrligt och friskt. Ställ då in i kylen två dagar till.
  • Nu ska det vara färdigt och redo att äta! Smaka av morötterna som ska ha en syrlig smak, låt annars stå i kylen lite till. Servera och njut! Håller i kylen i upp till flera månader!
Måltid Sallad, Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Syrade morötter

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar