Punschglass utan glassmaskin – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på punschglass utan glassmaskin!

Gör denna lena och härliga punschglass utan någon glassmaskin! Punschglassen får en supergod och behaglig punschsmak!

Denna punschglass är enkel att göra och är en riktigt härlig dessert att servera till sig själv eller till gäster. Den imponerar på alla som får smaka och har en trevlig punschsmak som man verkligen uppskattar!

Servera som den är i en skål, eller med tillbehör som exempelvis chokladsås, eller varför inte servera den tillsammans med en god chokladkaka? Glassen går givetvis att förvara i frysen efter tillagning.

Kort sagt så älskar jag verkligen smaken på denna punschglass och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Punschglass

Receptet – Så gör du:

Punschglass utan glassmaskin

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör denna lena och härliga punschglass utan någon glassmaskin! Punschglassen får en supergod och behaglig punschsmak!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 6 timmar
Totalt 6 timmar 15 minuter
Portioner 6 personer

Ingredienser
 

  • 6 st äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 dl vispgrädde
  • 0,5 dl punsch

Instruktioner

  • Separera äggulor och äggvitor vid knäckning av äggen. Det är äggulorna vi kommer använda i receptet, men äggvitorna kan användas till att vispa upp maränger, så släng dem inte!
  • Vispa äggulorna med strösockret och vaniljsockret tills ett ljust, fluffigt skum bildats. Använd helst elvisp då det är enklast. Tillsätt punschen och vispa in den i blandningen.
  • I en separat skål, vispa grädden till styva toppar. Vänd ner i äggblandningen och rör om.
  • För över till en låda som kan förseglas och ställ in i frysen, i minst 6 timmar. Efter första två timmarna, ta ut lådan och rör om hastigt. Efter två timmar till, rör om på nytt. Rör om vidare varje två timmar om glassen kräver mer tid för stelning.
  • Nu är punschglassen färdig att avnjutas! Trevlig dessert, förvara rester i frysen!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Punschglass, Punschglass utan glassmaskin

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar