Nyttiga plättar – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på nyttiga plättar!

Dessa nyttiga plättar inkluderar fullkorn från havregryn, banan med dess kalium och fibrer, ägg med protein och nödvändiga fetter, och så fullkornsmjöl. Och metoden för att göra dem är så enkel som att mosa bananerna och röra ihop ingredienserna!

Servera en balanserad måltid av bra kolhydrater och protein med dessa läckra, nyttiga plättar. Resterna går jättebra att värma upp i mikrovågsugnen vid ett senare tillfälle!

Även om dessa inte har proteinpulver, så innehåller dessa nyttiga plättar massor av protein som hjälper till att ge bränsle till kroppen.

Proteinet från äggen och mjölken balanserar ut de komplexa kolhydraterna och det finns cirka 10 gram per portion. Detta säkerställer att även energin från denna måltid räcker rakt igenom nästa mellanmål eller måltid.

Om du behöver göra dessa pannkakor äggfria kan du utelämna äggen. Tillsätt sedan 1 msk chiafrön eller malda linfrön och 0,5 dl ytterligare mjölk.

Kort sagt älskar jag dessa nyttiga plättar och rekommenderar dem starkt!

Nyttiga plättar

Receptet – Så gör du:

Nyttiga plättar

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa nyttiga plättar inkluderar fullkorn från havregryn, banan med dess kalium och fibrer, ägg med protein och nödvändiga fetter, och så fullkornsmjöl. Och metoden för att göra dem är så enkel som att mosa bananerna och röra ihop ingredienserna!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 2 st bananer, mogna
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl mjölk (mejeri eller icke-mejeri)
  • 4 dl fullkornsmjöl (eller vetemjöl)
  • 1,25 dl havregryn
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel (valfritt)
  • 2 msk smör

Instruktioner

  • Mosa bananerna tills de är släta.
  • Tillsätt bananerna i en skål med resten av ingredienserna förutom smöret. Rör försiktigt ihop.
  • Värm en gjutjärnspanna på medelvärme. Tillsätt lite av smöret, smält och fördela det runt pannan.
  • Släpp 0,5 dl smet i pannan lite mindre utspritt än för en pannkaka, för att göra plättar. Stek i ca 3 minuter eller tills du ser bubblor på ytan på plätten. Vänd och stek i ytterligare 2-3 minuter.
  • Fortsätt med resten av smeten.
  • Servera gärna dina nyttiga plättar varma med skivade bananer,  honung, yoghurt, jordnötssmör eller andra tillbehör du gillar.
  • Njut av dina nyttiga plättar!
Måltid Efterrätt, Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Nyttiga plättar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar