Falafelsallad – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på falafelsallad!

Falafel är otroligt snabbt och enkelt att göra, och tillsammans med en fräsch sallad och en krämig yoghurtsås du får en utsökt falafelsallad!

Jag är helt förälskad i detta recept på falafelsallad! Det är ett mättande, gott, och får kroppen att känna sig nöjd och belåten på ett liksom bra sätt.

Falafel är medelhavsmat som tillagas snabbt och som kan serveras på olika sätt. Njut av dem i en god falafelsallad med en krämig sås. Servera gärna med hummus, tunnbröd och couscous för ett rejälare mål mat!

För ett enkelt förslag på sås som inte kräver några förberedelser, använd exempelvis gräddfil, eller creme fraiche. Att blanda in lite keso i en sådan enklare sås passar verkligen bra till salladen!

Falafelsallad

Receptet – Så gör du:

Falafelsallad

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Falafel är otroligt snabbt och enkelt att göra, och tillsammans med en fräsch sallad och en krämig yoghurtsås du får en utsökt falafelsallad!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 400 g falafel
  • valfria salladsblad (exempelvis salladsmix)
  • gurka
  • tomater
  • färsk persilja eller mynta, hackad
  • valfritt: couscous till 4 personer (för en mer mättande sallad)
  • valfritt: hummus
  • valfritt: pitabröd eller tunnbröd
  • sås till falafel till fyra personer

Instruktioner

  • Forma till falafeln och tillaga i ugn, eller stek i olja (se förpackningens anvisningar). Valfritt: Koka couscous om du vill ha det till salladen för en mer mättande sallad.
  • Blanda salladen. Blanda till såsen, eller använd en valfritt kryddad yoghurtsås.
  • Njut av din falafelsallad!
Måltid Huvudrätt, Sallad
Kök Medelhavskost, Svenskt
Nyckelord Falafelsallad

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar