Gammaldags havrekakor – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på gammaldags havrekakor!

Här är ett gammaldags recept på klassiska havrekakor som är härligt frasiga och som går åt på grund av de är så goda!

Dessa gammaldags havrekakor är det många som känner igen, och det är för att det är ett klassiskt recept som finns kvar än idag eftersom det är så gott. Faktum är att det är svår att bara ta en av dessa gammaldags havrekakor, man vill ofta ha fler!

Detta recept på gammaldags havrekakor ger kakor som är riktigt fina i konsistensen och som är perfekta till fikat. Förvaring görs antingen i frysen till ett senare tillfälle, eller i en lufttät burk.

Kort sagt älskar jag dessa gammaldags havrekakor och tycker de är riktigt härliga. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (20 st gammaldags havrekakor)

  • 125 g smör eller margarin, rumstempererat
  • 2,25 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Blanda smör/margarin och strösocker i en skål. Tillsätt sedan övriga ingredienser och blanda till en deg.
  3. Forma degen till bollar och placera på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills att kakorna fått lite färg.
  5. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
  6. Njut av dina gammaldags havrekakor! Förvara rester i frysen, eller i en lufttät burk.
Gammaldags havrekakor

Receptet – Så gör du:

Gammaldags havrekakor

4.9/5 ( 82 röster )
Här är ett gammaldags recept på klassiska havrekakor som är härligt frasiga och som går åt på grund av de är så goda!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 20 kakor

Ingredienser
  

  • 125 g smör eller margarin, rumstempererat
  • 2,25 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Blanda smör/margarin och strösocker i en skål. Tillsätt sedan övriga ingredienser och blanda till en deg.
  • Forma degen till bollar och placera på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills att kakorna fått lite färg.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna.
  • Njut av dina gammaldags havrekakor! Förvara rester i frysen, eller i en lufttät burk.
Nyckelord Gammaldags havrekakor
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar