Go Back
+ servings
Gammaldags havrekakor

Receptet - Så gör du:

Gammaldags havrekakor

4.6/5 baserat på 25 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett gammaldags recept på klassiska havrekakor som är härligt frasiga och som går åt på grund av de är så goda!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 20 kakor

Ingredienser
 

  • 125 g smör eller margarin, rumstempererat
  • 2,25 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Blanda smör/margarin och strösocker i en skål. Tillsätt sedan övriga ingredienser och blanda till en deg.
  • Forma degen till bollar och placera på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills att kakorna fått lite färg.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna.
  • Njut av dina gammaldags havrekakor! Förvara rester i frysen, eller i en lufttät burk.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Gammaldags havrekakor