Supersnabba kakor – Recept

4.9/5 baserat på 97 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på supersnabba kakor!

Detta är verkligen supersnabba kakor som är enkla att baka. Från start till klara kakor så tar detta recept cirka 20 minuter. Supersnabbt!

När jag vill göra supersnabba kakor, exempelvis till fikat, då är detta mitt favoritrecept. Snabbare, sprödare kakor får man leta efter, klara på bara 20 minuter!

Det kan vara bra att göra supersnabba kakor i situationer då man plötsligt får ett kakbehov och inte har mycket tid på sig att tillaga kakan. Supersnabba kakor är enkla att göra eftersom de inte kräver några komplicerade tillagningssteg. Det kan också vara ett riktigt bra recept att ha till hands när man inte orkar göra något alltför komplicerat.

Om du vill förvara kakor i en burk, bör du se till att burken är lufttät och att kakorna är förpackade på ett sådant sätt att de inte torkar ut. Du kan till exempel lägga kakorna i en lufttät behållare eller en burk med lock. Då håller kakorna sig fräscha och krispiga i flera dagar.

Kort sagt älskar jag dessa supersnabba kakor och tycker de är riktigt värda att göra. Så enkla och goda. Testa gärna receptet nedan!

Supersnabba kakor

Receptet – Så gör du:

Supersnabba kakor

4.9/5 baserat på 97 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är verkligen supersnabba kakor som är enkla att baka. Från start till klara kakor så tar detta recept cirka 20 minuter. Supersnabbt!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 20 kakor

Ingredienser
 

  • 3,25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör eller margarin, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180°C.
  • Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
  • Vispa ihop smör och socker tills det är slätt i en annan skål. Tillsätt ägget. Rör sedan i mjölblandningen från den andra skålen.
  • Forma degen till bollar och lägg ut på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
  • Grädda i 10 minuter i mitten av ugnen, eller tills de är gyllene.
  • Ta ut ur ugnen och låt stå på plåt två minuter, innan flyttar över kakorna så de svalnar på galler.
  • Njut av dina supersnabba kakor!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Supersnabba kakor

10 Kommentarer

  1. 5 stars
    Jag har tagit efter dit recept fast jag har 1tsk kardemumma, 1tsk kanel, 1 msk Sirap. Godare kakor finns inge. Tack för grund receptet.

  2. 5 stars
    Mycket goda och lätta att göra, dock minskade jag ner på strösockret till 1½ dl och tog 2tsk vaniljsocker istället eftersom jag tycker det ger en väldigt god smak.

  3. 5 stars
    Verkligen supergoda kakor! Jag hade i lite rivet citronskal i smeten. Så enkla att göra!! Tusen tack för receptet.

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar