Kladdkaka med mandelmjöl – Recept

5/5 baserat på 8 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på kladdkaka med mandelmjöl!

Gör en ljuvligt god, snabb, och enkel kladdkaka med mandelmjöl med detta recept. Detta är en kladdkaka med mandelmjöl, klassisk och bara med enkla ingredienser.

Detta är en kladdkaka med mandelmjöl som dessutom är glutenfri. Jag tycker konsistensen blir otroligt god och fin och kladdkakan blir mycket saftig och härlig. Otroligt god till fikat, vilken dag som helst.

Kort sagt älskar jag denna kladdkaka med mandelmjöl om man är på jakt efter en kladdkaka som använder mandelmjöl, och som är glutenfri. Testa gärna!

Kladdkaka med mandelmjöl

Receptet – Så gör du:

Kladdkaka med mandelmjöl

5/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör en ljuvligt god, snabb, och enkel kladdkaka med mandelmjöl med detta recept. Detta är en kladdkaka med mandelmjöl, klassisk och bara med enkla ingredienser.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 10 portioner

Ingredienser
 

  • 2 dl mandelmjöl
  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0,6 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st liten nypa salt

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugn. Ta bort från värmen och rör om.
  • Smörj en rund form, helst med löstagbar kant, som är cirka 20 centimeter i diameter. Bröa gärna med kokosflingor eller mandelmjöl.
  • Tillsätt ägg, strösocker, kakao, mandelmjöl, vaniljsocker samt salt till smöret i en större skål eller kastrull. Rör om och tillsätt smeten till formen.
  • Grädda kladdkakan i mitten av ugnen på 180°C i cirka 17-19 minuter, beroende på hur kladdig man vill ha den. 
  • Låt kladdkakan svalna, gärna i kylskåp.
  • Pudra eventuellt med florsocker och njut av din kladdkaka med mandelmjöl!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kladdkaka med mandelmjöl

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar