Daimbiskvier – Recept

4.5/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på daimbiskvier!

Daimbiskvier är ljuvliga biskvier med härlig smak av daimchoklad, som är otroligt goda och roliga att göra. Dessa biskvier blir snabbt favoriter till kaffet eller fikat, och imponerar på alla som får smaka på dem.

Det här med att baka daimbiskvier är riktigt roligt, men lite krävande, då fyllningen ska vispas en del för att bli härligt fluffig.

Vissa av mina vänner som har bakat dessa daimbiskvier tycker att det har varit lite krävande, men alla tycker det är väldigt värt det.

Dessa daimbiskvier fullkomligt omfamnar smaken av daim, och många som jag har bjudit dem på har bett om receptet. Det säger något om hur goda de är!

Biskvierna går att frysa in om man vill få lite längre hållbarhetstid på dem. Annars förvaras de i kylen.

Smaken är helt otrolig, och när man får till dem riktigt bra så blir de också riktigt fina att titta på.

Kort sagt tycker jag verkligen om dessa daimbiskvier och tycker absolut de är värda att göra!

Daimbiskvier

Receptet – Så gör du:

Daimbiskvier

4.5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Daimbiskvier är ljuvliga biskvier med härlig smak av daimchoklad, som är otroligt goda och roliga att göra. Dessa biskvier blir snabbt favoriter till kaffet eller fikat, och imponerar på alla som får smaka på dem.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme 30 minuter
Totalt 1 timme 45 minuter
Portioner 20 daimbiskvier

Ingredienser
 

Bottnarna

  • 200 g mandelmassa
  • 1 st äggvita
  • 0,5 dl strösocker

Fyllning

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl hett vatten
  • 1 st daimbit (cirka 30 gram)
  • 50 g smält choklad

Topping

  • 1 st daim (cirka 60 gram)
  • 200 g choklad, mörk
  • 2 tsk rapsolja

Instruktioner

Bottnarna

  • Sätt ugnen på 180 grader Celsius.
  • Börja med att riva din mandelmassa grovt. I en större skål eller bunke, blanda din mandelmassa med socker och äggvita. Rör om till du har en klumpfri smet.
  • Spritsa ut eller klicka ut ca 20 st bottnar på en plåt klädd i bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min på 180 grader Celsius.
  • Låt svalna och fortsätt vidare med följande steg av receptet under tiden!

Fyllning

  • I en ren bunke eller skål, vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker, gärna med en elvisp.
  • Tillsätt hett vatten lite i taget under tiden som du vispar. Det ska vispas kraftigt i cirka 8 minuter tills att en fluffig smörkräm uppstått.
  • Tillsätt smält mörk choklad och finhackad daim.
  • Nu när bottnarna har svalnat, bred på fyllningen på bottnarna.
  • Ställ in i kylen, eller gärna i frysen i cirka 25 minuter.

Topping

  • Hacka upp lite daim till att ha redo till att toppa med i sista steget.
  • När tiden i kylan för biskvierna börjar gå ut, börja smälta den mörka chokladen till toppingen i exempelvis ett vattenbad. Ett tips är att smälta chokladen i en kaffekopp då det blir mycket enklare att doppa biskvierna vackert. Detta blir kladdigt om händerna, och det är helt normalt!
  • Blanda ner oljan i chokladen, och doppa varje biskvi i chokladen, lugnt och metodiskt.
  • Varje färdigdoppad biskvi ställer vi på bakplåten igen, och toppar med lite daimkross. Repetera tills att alla daimbiskvier har blivit doppade och toppats med daim.
  • Njut av dina ljuvliga daimbiskvier!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Daimbiskvier

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar