Stekta rödbetor – Recept

4.7/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på stekta rödbetor!

Det här är ett av mina favoritrecept på tillbehör någonsin! Jag har alltid älskat dessa rödbetor. Jag har ätit dessa stekta rödbetor ända sedan jag var liten, och att barn som äter detta än idag inte hoppar över dem säger rätt mycket om hur goda de är!

Stekta rödbetor har en rustik smak som både smakar och gör gott. De behåller sin söthet men är också lite lätt krispiga efter att ha stekts.

Servera dem som ett tillbehör till en rätt eller tillsätt dem i en sallad. Vår favoritkombination är rödbetsruccosallad toppad med fetaost.

Rödbetor är främst en rotfrukt som växer under vintersäsongen men under vår- och sommarsäsongen är den som sötast. Fullpackade med de bästa näringsämnena. Vanligtvis äts de kokade eller råa, men jag vill påstå att stekta rödbetor är underskattade!

Vissa kan vilja starta detta recept med råa eller redan kokade rödbetor. Eftersom rödbetor kan fläcka dina händer kan du använda handskar för att undvika att fläcka händerna. Innan du börjar skala dem, skär av toppen och rotänden.

Om dina rödbetor är små eller medelstora, skär dem i fjärdedelar eller om de är stora kan du skära dem i 8 enhetliga bitar.

Stekta rödbetor

Receptet – Så gör du:

Stekta rödbetor

4.7/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Det här är ett av mina favoritrecept på tillbehör någonsin! Jag har alltid älskat dessa rödbetor. Jag har ätit dessa stekta rödbetor ända sedan jag var liten, och att barn som äter detta än idag inte hoppar över dem säger rätt mycket om hur goda de är!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 6 st till 8 st rödbetor, kokade eller råa
  • 3 msk vitvinäger, eller äppelcidervinäger
  • vatten till att koka rödbetorna (om de är råa)
  • 2 msk smör till stekning

Instruktioner

  • För att börja, rensa rödbetorna, ta bort stjälkarna och tvätta dem. Skär ett ”x” i toppen av betan (där du skär av stjälkarna). Trimma roten. Koka rödbetorna tills de är mjuka om de är råa, precis på samma vis som du skulle koka potatis, samma tid också!
  • När de är klara, häll av dem och kör dem under kallt vatten. Dra av skalet under kallt rinnande vatten så att fingrarna inte blir röda.
  • När rödbetorna är helt skalade. Skär dem i stora klyftaktiga bitar och lägg dem i en medelstor stekpanna med lite smör. Stek på medelhög värme tills rödbetorna är varma och fått lite yta, ca 6-8 minuter.
  • Tillsätt rödbetorna till en skål och rör ner vinägern. Blanda om.
  • Servera omedelbart.
  • Njut av dina stekta rödbetor!
Måltid Sallad, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Stekta rödbetor

 

 

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar