Stekt älgentrecote – Recept

I denna artikel delar jag med mig av riktigt bra recept på älgentrecote!

Stekt älgentrecote ger en otroligt god köttbit, som går snabbt, enkelt och smidigt att laga. Servera gärna med klyftpotatis eller potatisgratäng, och en härlig grönsallad eller kokt broccoli!

Att göra den bästa stekta älgentrecoten kräver några få förberedelser och vi steker i en blandning av både smör och olja. Det handlar mest om att ta fram köttet en bit innan tillagning så det hinner rumstemprera sig.

En rumstempererad älgentrecote blir bäst att steka, så ta fram den cirka 30 minuter innan tillagning!

Som tillbehör är potatis riktigt gott, exempelvis klyftpotatis eller potatisgratäng. En rödvinssås, bearnaisesås, pepparsås, smörsås, eller gräddsås på skyn är magiska alternativ för såsen.

Allt med detta recept går smidigt rakt igenom, och jag hoppas att ni ska tycka om det! Jag fullkomligt älskar att laga denna rätt, för det blir så himla bra. Testa det gärna här nedanför!

Stekt älgentrecote

Receptet – Så gör du:

Stekt älgentrecote

4.9/5 ( 142 röster )
Stekt älgentrecote ger en otroligt god köttbit, som går snabbt, enkelt och smidigt att laga. Servera gärna med klyftpotatis eller potatisgratäng, och en härlig grönsallad eller kokt broccoli!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 skivor älgentrecote, cirka 2 cm tjocka
  • salt
  • malen saltpeppar
  • 1,5 msk smör
  • 1 msk olivolja

Instruktioner

  • Ta fram älgentrecoten cirka 30 minuter innan tillagning så den hinner bli rumstempererad.
  • Torka av köttskivorna med hushållspapper och krydda med salt och malen peppar över båda sidorna av varje skiva.
  • Tillsätt smör och olja till en stekpanna på hög värme på spisen. Låt smöret smälta, och stek sedan älgentrecoten på hög värme i 2-3 minuter, eller tills köttet vätskar sig på sidan som inte steks. Vänd först då och stek på 2-3 på andra sidan. Justera stekningen efter önskad tillagning.
  • Färdigt! Låt köttet vila på skärbräda i rumstemperatur i några minuter innan servering. Njut av din stekta älgentrecote!
Nyckelord Stekt älgentrecote
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar