Marinad till älgkött – Recept

4.6/5 baserat på 15 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på marinad till älgkött!

En god marinad till älgkött med riktigt härliga smaker. Du kan fördubbla receptet när du vill ha marinad till mer älgkött än vad som anges i receptet.

Denna marinad till älgkött bidrar till att möra och berika älgens naturliga smaker. Det är aldrig så härligt som med denna marinad!

Älgkött blir gott av denna marinad eftersom marinaden tränger in i köttet och ger det en extra smakboost. När du låter älgköttet marineras, tränger de olika smakerna och aromerna in i köttet. På så sätt kan du göra älgköttet godare, och njuta ännu mer av en riktigt god och mättande maträtt. Du kan servera marinerat älgkött med till exempel potatis, grönsaker och en sås, för en lyxig och mättande måltid.

För en marinad som verkligen lyfter hela smakupplevelsen så kan jag varmt rekommendera denna marinad till just älgkött. Den görs dessutom riktigt snabbt och enkelt med vanliga basingredienser, vilket gör den extra bra tycker jag! Här precis nedanför kommer receptet!

Mängderna i receptet passar bra till cirka 800 g älgkött, men anpassa gärna ingrediensernas mängder efter hur mycket kött du har!

Marinad till älgkött

Receptet – Så gör du:

Marinad till älgkött

4.6/5 baserat på 15 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

En god marinad till älgkött med riktigt härliga smaker. Du kan fördubbla receptet när du vill ha marinad till mer älgkött än vad som anges i receptet.
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 1 minute
Totalt 3 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk sojasås
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk mald svartpeppar

Instruktioner

  • Vispa rapsolja, lök, citronsaft, sojasås, vitlökspulver och peppar i en skål tills marinaden är väl blandad. Lägg älgsteken i en plastpåse som kan förseglas, och häll marinaden över köttet. Pensla köttet med marinad, krama ur överflödig luft och stäng påsen.
  • Marinera älgköttet i kylen i minst 4 timmar, vänd då och då.
  • Tillaga på grillen. Njut av din marinad till älgkött!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Marinad till älgkött

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar