Älgstek i stekpåse – Recept

4.8/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på älgstek i stekpåse!

Gör en härlig älgstek i stekpåse med detta enkla recept. Resultatet blir en otroligt saftig älgstek som exempelvis passar perfekt som söndagsstek.

Jag älskar denna älgstek i stekpåse och jag gillar att servera den med ris eller potatis! Det blir så otroligt gott, och det är rekommenderat att göra en god gräddsås på skyn som blir kvar i stekpåsen efter att köttet är färdigt.

Älgstek är ett riktigt fint, friskt kött som är bra att göra på bitarna innanlår, ytterlår, eller fransyska. Det är lite torrt i grunden, så vi tillsätter i detta recept rikligt med smör.

Jag hoppas ni ger detta recept ett försök, och om ni gör det så tror jag ni kommer vara beredda att hålla med mig om att älgstek tillagad i stekpåse verkligen är en bra metod. Köttet blir ju riktigt gott och fint på detta sätt. Här nedanför kommer receptet med alla dess anvisningar!

Älgstek i stekpåse

Receptet – Så gör du:

Älgstek i stekpåse

4.8/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör en härlig älgstek i stekpåse med detta enkla recept. Resultatet blir en otroligt saftig älgstek som exempelvis passar perfekt som söndagsstek.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme
Totalt 1 timme 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1,2 kg älgstek (ungefärlig vikt)
  • 125 g smör
  • 2 st morötter
  • 2 st gula lökar
  • 2 st stjälkselleri
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Grovhacka morötter, lökar, och selleri.
  • Skölj av älgstekarna, men låt ligga kvar i nätet om de är i nät. Torka av.
  • Gnid in köttet med generöst med nymalen svartpeppar.
  • Lägg ned grova bitar av lök, morot, selleri och smöret i stekpåsen tillsammans med älgsteken kvar i nätet. Det kan tyckas vara mycket smör, men älgstek är i grunden torrt, vilket gör mängden smör rimlig.
  • Rör om och blanda runt innehållet i stekpåsen. Klipp ett litet hål på ovansidan av stekpåsen så att ångan kan komma ut.
  • Lägg stekpåsen med älgsteken i en ugnsform eller ugnstålig panna och ugnsstek i mitten av ugnen i en timme. Förbered under tiden tillbehör.
  • Kontrollera älgstekens innertemperatur efter en timme med en kötttermometer, för att se om den nått 70-75°C innertemperatur. Köttermometern kan gå genom stekpåsen.
  • När älgsteken nått temperatur på 70-75°C, ta ut ur ugnen och klipp upp påsen. Ta ut älgsteken och sila gärna av skyn för att göra en gräddsås på den i en kastrull.
  • Njut av din älgstek i stekpåse med tillbehör!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Älgstek i stekpåse

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar