Spetskålssallad – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på spetskålssallad!

Gör en härlig spetskålssallad på spetskål, som har en lite friskare smak än spetskålssallad. En riktigt god sallad som är mycket mångsidig och som är riktigt ljuvlig!

Jag gillar denna spetskålssallad som alternativ till pizzasallad. Den är trevlig att göra i en större mängd och sedan förvara i kylen i några dagar, så man kan ha den till flera måltider.

Spetskålen har en riktigt frisk och härlig smak som verkligen kommer till sin rätt i denna spetskålssallad! Testa receptet enligt anvisningarna nedan så tror jag man är beredd att hålla med!

Spetskålssallad

Receptet - Så gör du:

Spetskålssallad

4.9/5 ( 147 röster )
Gör en härlig spetskålssallad på spetskål, som har en lite friskare smak än spetskålssallad. En riktigt god sallad som är mycket mångsidig och som är riktigt ljuvlig!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • ½ st spetskål (eller en hel liten)
  • 3 msk finhackad mynta
  • 1 msk citronsaft
  • 1 st röd paprika
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk hackade hasselnötter
  • ½ tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Strimla spetskålen. Strimla den röda paprikan. Hacka myntan och hasselnötterna.
  • Tillsätt alla våta ingredienser till en liten skål och rör om för att göra en dressing.
  • Blanda spetskål, paprika och hasselnötter med dressingen.
  • Njut av din spetskålssallad!
Nyckelord Spetskålssallad
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar