Spetskålssallad – Recept

4.8/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på spetskålssallad!

Gör en härlig spetskålssallad på spetskål med sin härligt friska smak. En riktigt god sallad som är mycket mångsidig och som smakar riktigt gott!

En spetskålssallad är en maträtt som görs av spetskål, som är en slags kål med långa, tunna blad. Denna spetskålssallad görs genom att man skivar eller strimla spetskålen tunt, för att sedan blanda den med några andra ingredienser som alla passar bra till.

Jag tillsätter också lite nötter, för att ge salladen lite extra crunch. För att göra en dressing till spetskålssalladen så mixar jag ihop vinäger, olja och kryddor, och häller över salladen.

Spetskålssallad är en hälsosam maträtt som är rik på näringsämnen och fiber. Den är dessutom lätt att göra och passar bra som en frisk och nyttig sallad till middagen.

Jag gillar även denna spetskålssallad som alternativ till pizzasallad. Den är trevlig att göra i en större mängd och sedan förvara i kylen i några dagar, så man kan ha den till flera måltider.

Spetskålssallad förvaras bäst i en förseglad behållare i kylskåpet. Detta håller salladen fräsch och förhindrar att den blir tråkig och skrumpen. Om man har gjort en dressing till salladen bör man hålla den separat i en egen behållare och hälla över den när man ska äta salladen. Generellt sett är det bäst att inte förvara spetskålssallad i kylskåpet i mer än ett par dagar, eftersom den kan bli tråkig och förlora sin smak och krispighet.

Spetskålen har en riktigt frisk och härlig smak som verkligen kommer till sin rätt i denna spetskålssallad! Testa receptet enligt anvisningarna nedan så tror jag man är beredd att hålla med!

Spetskålssallad

Receptet – Så gör du:

Spetskålssallad

4.8/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Gör en härlig spetskålssallad på spetskål med sin härligt friska smak. En riktigt god sallad som är mycket mångsidig och som smakar riktigt gott!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • ½ st spetskål (eller en hel liten)
  • 3 msk finhackad mynta
  • 1 msk citronsaft
  • 1 st röd paprika
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk hackade hasselnötter
  • ½ tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Strimla spetskålen. Strimla den röda paprikan. Hacka myntan och hasselnötterna.
  • Tillsätt alla våta ingredienser till en liten skål och rör om för att göra en dressing.
  • Blanda spetskål, paprika och hasselnötter med dressingen.
  • Njut av din spetskålssallad!
Måltid Sallad
Kök Svenskt
Nyckelord Spetskålssallad

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar