Panerad ost – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på panerad ost!

Panerad ost är otroligt gott och dessutom så himla enkelt att göra! Servera gärna med stekt potatis och en härlig grönsallad!

Jag har nyligen gått och blivit fullständigt förtjust i detta recept på panerad ost! Jag gillar att använda en klassisk, fast ost till detta recept, exempelvis Gouda eller Edamer.

Använd en kniv för att forma till ostskivor som är cirka 1 cm tjocka. Alla lugna och fungerande metoder är bra, de behöver inte vara perfekt jämna! Varje bit kan vara cirka 100 g per person.

Till panerad ost gör jag stekt potatis och en grönsallad, eller rivna morötter. Jag tycker även lingonsylt är otroligt gott till. Testa gärna receptet som hittas precis här nedanför!

Ingredienser (panerad ost till 4 personer)

  • 4 st stora ostskivor, gärna Gouda eller Edamer, ca 1 cm tjocka
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl ströbröd
  • salt
  • peppar
  • rapsolja eller rapsolja till stekning
  • 900 g kokt potatis

Instruktioner

  1. Forma till ostskivor som är cirka 1 cm tjocka.
  2. Vispa ägget i en skål, peppra och salta och ha skålen redo. Häll ut vetemjölet på en tallrik. Häll ut ströbrödet på en annan tallrik. Ha även detta redo!
  3. Sätt den kokta potatisen på stekning i lite olja i en panna.
  4. Fortsätt med nästa steg med att doppa ostskivorna när potatisen har cirka 5 minuter kvar innan den är färdig. Gör gärna en sallad under tiden!
  5. Ha en stekpanna med olja redo. Arbeta med en ostskiva i taget i detta steg. Vänd osten i vetemjölet på en tallrik, och se till att mjölet fäster över hela ostens yta. Skaka av överflödigt vetemjöl, och doppa sedan osten i det vispade ägget. Ostskivan ska bli helt täckt av ägg. Doppa sedan ostskivan i ströbrödet och klappa in det över hela ytan. Placera färdigdoppade ostskivor i stekpannan. Repetera för varje ostskiva.
  6. Stek ostskivorna i pannan på hög värme i cirka 2-3 minuter.
  7. Färdigt! Njut av din panerade ost! Servera med stekt potatis, och gärna lingonsylt och gärna en härlig grönsallad! Toppa gärna osten med lite färsk hackad persilja.
Panerad ost

Receptet – Så gör du:

Panerad ost

4.9/5 ( 128 röster )
Panerad ost är otroligt gott och dessutom så himla enkelt att göra! Servera gärna med stekt potatis och en härlig grönsallad!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 st stora ostskivor, gärna Gouda eller Edamer, ca 1 cm tjocka
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl ströbröd
  • salt
  • peppar
  • rapsolja eller olivolja till stekning
  • 900 g kokt potatis att steka

Instruktioner

  • Forma till ostskivor som är cirka 1 cm tjocka.
  • Vispa ägget i en skål, peppra och salta och ha skålen redo. Häll ut vetemjölet på en tallrik. Häll ut ströbrödet på en annan tallrik. Ha även detta redo!
  • Sätt den kokta potatisen på stekning i lite olja i en panna.
  • Fortsätt med nästa steg med att doppa ostskivorna när potatisen har cirka 5 minuter kvar innan den är färdig. Gör gärna en sallad under tiden!
  • Ha en stekpanna med olja redo. Arbeta med en ostskiva i taget i detta steg. Vänd osten i vetemjölet på en tallrik, och se till att mjölet fäster över hela ostens yta. Skaka av överflödigt vetemjöl, och doppa sedan osten i det vispade ägget. Ostskivan ska bli helt täckt av ägg. Doppa sedan ostskivan i ströbrödet och klappa in det över hela ytan. Placera färdigdoppade ostskivor i stekpannan. Repetera för varje ostskiva.
  • Stek ostskivorna i pannan på hög värme i cirka 2-3 minuter.
  • Färdigt! Njut av din panerade ost! Servera med stekt potatis, och gärna lingonsylt och gärna en härlig grönsallad! Toppa gärna osten med lite färsk hackad persilja.
Nyckelord Panerad ost
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar