Hallonfyllning till tårta – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på hallonfyllning till tårta!

Denna ljuvligt goda, söta, syrliga och enkla hallonfyllning till tårta kan enkelt göras på bara 15 minuter med antingen färska eller frysta hallon. Möjligheterna med denna hallonfyllning är många, exempelvis perfekt till exempelvis en enkel tvålagerstårta!

Släng ihop denna härliga hallonfyllning i ett nafs, sen ska den bara svalna till rumstemperatur innan den kan bres ut på tårtan som fyllning.

Denna hallonfyllning till tårta kan även göras i förhand och förvaras i en lufttät behållare i kylen i uppemot en vecka.

Receptets mängd passar till en rund tvålagers-tårta med cirka 20-22 centimeters diameter. Man kan enkelt dubbla eller halvera mängden som man vill.

Gillar du inte fröna, så tryck hela hallonfyllningen genom en finmaskig sil precis efter tillagningen i kastrull. Du kommer dock få ut lite mindre mängd hallonfyllning på detta vis.

Ifall man vill ha bort fröna så rekommenderar jag att ta höjd i receptet med att göra lite mer än man räknat att man behöver.

Kort sagt älskar jag denna hallonfyllning till tårta och tycker den är hur god som helst. Testa gärna receptet nedan som fungerar som ett lager fyllning till en normal stor tårta, cirka 24 cm i diameter!

Hallonfyllning till tårta

Receptet – Så gör du:

Hallonfyllning till tårta

4.9/5 ( 72 röster )
Denna ljuvligt goda, söta, syrliga och enkla hallonfyllning till tårta kan enkelt göras på bara 15 minuter med antingen färska eller frysta hallon. Möjligheterna med denna hallonfyllning är många, exempelvis perfekt till exempelvis en enkel tvålagerstårta!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
  

  • 225 g färska eller frysta hallon
  • 0,8 dl strösocker
  • 2 msk maizena/majsstärkelse
  • 2 msk vatten

Instruktioner

  • I en kastrull, tillsätt strösocker och majsstärkelse. Rör om tills det blandats väl.
  • Tillsätt hallonen och vatten till kastrullen och rör ihop så allt blandas.
  • Sätt värmen på spisen till medel-hög och låt blandningen koka upp. Rör konstant om, det börjar vanligtvis bubbla efter cirka 5 minuter.
  • Fortsätt röra om hela tiden, och låt blandningen tjockna över värmen i cirka 2 minuter till. Tänk på att hallonfyllningen kommer att tjockna ännu mer när den kallnar.
  • Ta bort från värmen och flytta över till en skål eller behållare som tål värme, där fyllningen kan svalna till rumstemperatur. Om du vill ha bort fröna, vilket är frivilligt, så kan du låta hallonfyllningen gå igenom en finmaskig sil som fångar upp fröna.
  • Om hallonfyllningen ska användas direkt till en tårta, kan den bres ut när den svalnat till rumstemperatur. Annars kan den förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till en vecka.
  • Njut av din tårta med hallonfyllning!
Nyckelord Hallonfyllning till tårta
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar