Go Back
+ servings
Hallonfyllning till tårta

Receptet - Så gör du:

Hallonfyllning till tårta

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna ljuvligt goda, söta, syrliga och enkla hallonfyllning till tårta kan enkelt göras på bara 15 minuter med antingen färska eller frysta hallon. Möjligheterna med denna hallonfyllning är många, exempelvis perfekt till exempelvis en enkel tvålagerstårta!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • 225 g färska eller frysta hallon
  • 0,8 dl strösocker
  • 2 msk maizena/majsstärkelse
  • 2 msk vatten

Instruktioner

  • I en kastrull, tillsätt strösocker och majsstärkelse. Rör om tills det blandats väl.
  • Tillsätt hallonen och vatten till kastrullen och rör ihop så allt blandas.
  • Sätt värmen på spisen till medel-hög och låt blandningen koka upp. Rör konstant om, det börjar vanligtvis bubbla efter cirka 5 minuter.
  • Fortsätt röra om hela tiden, och låt blandningen tjockna över värmen i cirka 2 minuter till. Tänk på att hallonfyllningen kommer att tjockna ännu mer när den kallnar.
  • Ta bort från värmen och flytta över till en skål eller behållare som tål värme, där fyllningen kan svalna till rumstemperatur. Om du vill ha bort fröna, vilket är frivilligt, så kan du låta hallonfyllningen gå igenom en finmaskig sil som fångar upp fröna.
  • Om hallonfyllningen ska användas direkt till en tårta, kan den bres ut när den svalnat till rumstemperatur. Annars kan den förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till en vecka.
  • Njut av din tårta med hallonfyllning!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Hallonfyllning till tårta