Smörgåstårta med räkor och skinka – Recept

4.8/5 baserat på 9 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på smörgåstårta med räkor och skinka!

Jag är fullständigt kär i detta recept! Denna smörgåstårta med räkor och skinka har allt man önskar och är relativt enkel att göra. Perfekt till alla extra festliga tillfällen!

Smörgåstårta är en god svensk klassiker som med fördel serveras till alla olika festligheter såsom examen, högtider, bröllop, eller födelsedagar. Det finns många olika recept, men jag fastnar ofta för detta med räkor och skinka.

Allt är superenkelt att göra och jag hoppas att du gillar det! Detta recept är en personlig favorit när jag vill göra något riktigt gott till en festligare tillställning, eller när jag bjuder över några vänner!

Smörgåstårta med räkor och skinka

Receptet – Så gör du:

Smörgåstårta med räkor och skinka

4.8/5 baserat på 9 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Jag är fullständigt kär i detta recept! Denna smörgåstårta med räkor och skinka har allt man önskar och är relativt enkel att göra. Perfekt till alla extra festliga tillfällen!
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

Smörgåstårtan

  • 16 st skivor vitt formbröd
  • 200 g färskost
  • 1 dl creme fraiche

Fyllning 1

  • 175 g philadelphiaost med pepparrot
  • 1 dl crème fraiche
  • 250 g räkor
  • 4 st hårdkokta ägg
  • salt
  • peppar

Fyllning 2

  • 100 g bredbar leverpastej
  • 2 msk bostongurka
  • 1 dl creme fraiche
  • 200 g skinka

Garnering (topping)

  • skinka
  • räkor
  • gurka
  • en halv citron
  • dillkvistar
  • röd paprika

Instruktioner

  • Dag 1: Förbered smörgåstårtan dagen innan med detta steg, och dagen för servering, gör steg 2 i receptet. Skär bort kanterna på brödet. Rör ihop rörorna (fyllningarna) i separata skålar. Bred ut fyllning 1 på första lagret bröd, lägg ett annat lager bröd ovanpå. Bred ut fyllning två på detta lager. Plasta in och ställ in i kylen till nästa dag.
  • Dag 2: (dagen för servering): Blanda färskost och creme fraiche (mängderna överst i ingredienslistan). Smaka av med salt och peppar och spackla in hela smörgåstårtan med blandningen. Toppa med valfri gardering efter fantasi och preferenser, sätt gärna ett mönster med gurkskivor längs med sidorna.
  • Förvara i kylen fram till servering! Njut av din smörgåstårta med räkor och skinka!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Smörgåstårta med räkor och skinka

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar