Dillslungad potatis – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på dillslungad potatis!

Dillslungad potatis är härligt god potatis smaksatt med lite smör, dill och salt. Så här gör jag dillslungad potatis, antingen kokt eller stekt. Perfekt till exempelvis fiskrätter, kyckling eller kött!

För mig är dillslungad potatis en riktig favorit. Det är ett så snabbt och enkelt sätt att göra en riktigt god potatis som smakar gott av dill.

Har man inte färsk dill, ersätt med torkad dill efter smak, resten av receptet är detsamma!

Dillslungad potatis är gott till exempelvis stekt eller grillad lax, röding, eller torsk. Jag gillar det också tillsammans med kyckling eller kött!

Allt med detta recept på dillslungad potatis är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det!

Kort sagt så älskar jag verkligen detta recept. Dill och potatis är helt klart en vinnande kombination som alltid är värd att göra med detta recept. Receptet hittar ni här nedanför! Smaklig spis!

Dillslungad potatis

Receptet – Så gör du:

Dillslungad potatis

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Dillslungad potatis är härligt god potatis smaksatt med lite smör, dill och salt. Så här gör jag dillslungad potatis, antingen kokt eller stekt. Perfekt till exempelvis fiskrätter, kyckling eller kött!
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 700 g potatis
  • 50 g smör
  • 0,5 kruka färsk dill
  • salt efter smak

Instruktioner

  • Koka potatisen i lättsaltat vatten, gärna med skal på.
  • Låt rinna av. Skär sedan potatisarna på hälften längs med långsidan.
  • Lägg åter potatisen i kastrullen och blanda ned smöret. Tillsätt sedan finhackad färsk dill och rör om. Smaka av med salt. Alternativt: fräs på potatisbitarna lite i en stekpanna med smöret tills de fått lite färg. Rör ned dillen och smaka av med salt.
  • Färdigt! Njut av din dillslungade potatis!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Dillslungad potatis

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar