Camembert i ugn – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på camembert i ugn!

Här är ett lyxigt recept som kan användas både som aperitif eller som en snabb lunch med en god grönsallad! Denna härliga komfortmat blir riktigt fin och god, men samtidigt är den så enkel att göra att det nästan blir omöjligt misslyckas!

Camembert är perfekt till exempelvis en aperitif eller som tillbehör till en vinkväll. Jag serverar med rostad baguette i skivor och charkuterier för att verkligen lyfta fram den goda, krämiga ugnsbakade camemberten!

För att rosta brödet och få det knaprigt så skivar jag det, och lägger det på ugnsplåten bredvid camemberten de sista 5 minuterna innan osttillagningen är färdig.

Ingen baguette hemma? Även fullkornsbröd eller surdegsbröd passar perfekt för att förhöja denna camembert i ugn.

Servera din ugnsbakade camembert precis när den kommit ut ur ugnen, så håller den sig varm, krämig och perfekt!

För en god måltid eller en trevlig kväll, så kan jag verkligen rekommendera detta recept. Alltid värt att göra och alltid uppskattat. Testa gärna receptet här nedanför!

Camembert i ugn

Receptet – Så gör du:

Camembert i ugn

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Här är ett lyxigt recept som kan användas både som aperitif eller som en snabb lunch med en god grönsallad! Denna härliga komfortmat blir riktigt fin och god, men samtidigt är den så enkel att göra att det nästan blir omöjligt misslyckas!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 st camembert i fin storlek
  • torkad timjan eller herbes de provence till topping
  • bakplåtspapper
  • valfritt: 1 baguett
  • valfria övriga tillbehör: charkuterier: skivad skinka, skivad korv

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Ta ut camembert-osten från dess papper.
  • Klipp en bit bakplåtspapper i samma storlek som ostpappret.
  • Lägg bakplåtspappret i botten av camembert-lådan och lägg tillbaka camemberten. Sätt inte tillbaka locket på camembertlådan.
  • Gör några skåror med en vass kniv över toppen av osten och strö över torkad timjan eller herbes de provence.
  • Lägg camemberten i lådan ovanpå på en ugnsplåt, kör in i ugnen och grädda i 20 minuter i mitten av den förvärmda ugnen på 200°C.
  • Skär under tiden baguetten i skivor och rosta den i brödrosten eller på ugnsplåten där camemberten står i 5 minuter. Förbered övriga tillbehör, exempelvis charkuterier!
  • Färdigt! Servera omedelbart och njut med baguetteskivor och övriga tillbehör! Fint att lägga i en cirkel runtom osten som servering!
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Franskt, Svenskt
Nyckelord Camembert i ugn, Ugnsbakad camembert

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar