Skånepepparkakor – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på skånepepparkakor!

Skånepepparkakor är härligt segmjuka och är riktigt goda med lite smör och en skiva ost! Servera dem gärna till frukost eller som mellanmål! Tänk på att degen måste stå i kylen över natten, eller i cirka 8 timmar!

Dessa skånepepparkakor är enklare att baka än vanliga pepparkakor. De är härligt saftiga och segmjuka i konsistensen.

Underbart goda och man blir faktiskt så glad och positiv av hur enkla de är att baka. Förvara i en lufttät burk eller frys in för en längre hållbarhet!

Allt med detta recept på skånepepparkakor är superenkelt och går ganska snabbt att göra, och jag hoppas att ni alla ska gilla det!

För lite annorlunda (men oj så goda) pepparkakor jämfört med de som man kanske vanligen ser i exempelvis butiken, testa då gärna detta goda recept! Alla anvisningar hittar man här nedanför!

Skånepepparkakor

Receptet – Så gör du:

Skånepepparkakor

4.9/5 ( 248 röster )
Skånepepparkakor är härligt segmjuka och är riktigt goda med lite smör och en skiva ost! Servera dem gärna till frukost eller som mellanmål! Tänk på att degen måste stå i kylen över natten, eller i cirka 8 timmar!
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 24 kakor

Ingredienser
  

  • 2 dl ljus sirap
  • 0,5 dl farinsocker
  • 1 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 3 tsk mald kanel
  • 1,5 tsk mald kryddnejlika
  • 1,5 tsk malen ingefära
  • 1 st ägg (äggula och äggvita)
  • 1 st äggula
  • 1 dl vispgrädde
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 10 dl vetemjöl special

Instruktioner

  • I en kastrull, låt sirap, farinsocker och socker koka upp i en kastrull. Ta bort från värmen och lägg i smöret för att låta det smälta. Tillsätt malen kanel, mald kryddnejlika, och malen ingefära och rör om.
  • I en separat skål eller bunke, vispa ihop ett helt ägg, en äggula, och vispgrädden, och blanda sedan ner detta i smörblandningen. Låt kallna i rumstemperatur, rör om då och då.
  • Blanda hälften av vetemjölet med bakpulver, och rör även ned detta i smörblandningen. Arbeta in resten av mjölet för hand. Täck över kastrullen och låt stå i kylskåp över natten, eller i cirka 8 timmar.
  • När de fått stå i kylen, ställ ugnen på 200°C. Dela degen i mindre bitar, cirka 24 st. Rulla varje bit till en boll och platta ut på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Kakorna ska ligga glest på plåten, cirka 8 st per plåt (de gräddas snabbt så man kan grädda i flera omgångar).
  • Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 10 minuter vid 200°C. Ta ut ur ugnen och låt svalna under bakduk.
  • Färdigt! Servera gärna med smör och en ostskiva och ett glas mjölk. Förvara pepparkakorna i lufttät burk eller frys in!
Nyckelord Skånepepparkakor, Skånska pepparkakor
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar