Hemmagjord ansiktsskrubb – Så gör du!

5/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritsätt att göra den bästa hemmagjorda ansiktsskrubben!

En av de mest effektiva ansiktsskrubbar (face scrubs) som naturligt avlägsnar döda hudceller och som fungerar underbart för alla typer av hud är farinsocker (brunt socker)! Det var det första ansiktsskrubbreceptet som jag lärde mig av min mormor, och fortfarande det jag använder mest.

Detta sätt att göra ansiktsskrubb använder jag särskilt för att det faktiskt fungerar, och inte kräver en massa avancerade ingredienser.

Det finns två sätt att gå tillväga: Ett sätt är att blanda farinsockret med olja (arganolja är min favorit, men du kan använda kokosolja, olivolja, mandelolja etc). Det andra sättet är att para ihop farinsockret med honung , eller en valfri eterisk olja.

Att exfoliera innebär att man tar bort döda hudceller. Detta gör brunt socker perfekt, då det kan liknas vid små kristaller som lösgör den döda huden i ansiktet. När du är klar sköljer du helt enkelt av den hemmagjorda ansiktsskrubben från ansiktet.

Det enklaste sättet att göra din hemmagjorda ansitksskrubb enligt detta recept är att placera en burk farinsocker (brunt socker) vid handfatet tillsammans med ditt val av sekundär ingrediens (honung, olja, eller eterisk olja). På så sätt kan du enkelt göra ansiktsskrubben inför varje användning, det tar bara 30 sekunder!

Hemmagjord ansiktsskrubb

Receptet – Så gör du:

Hemmagjord ansiktsskrubb

5/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
I denna artikel ger jag mitt favoritsätt att göra den bästa hemmagjorda ansiktsskrubben! En av de mest effektiva ansiktsskrubbar (face scrubs) som naturligt avlägsnar döda hudceller och som fungerar underbart för alla typer av hud är farinsocker (brunt socker)! Det var det första ansiktsskrubbreceptet som jag lärde mig av min mormor, och fortfarande det jag använder mest.
Förberedelser 1 minute
Tillagning 1 minute
Totalt 2 minuter
Portioner 1 ansiktsskrubb

Ingredienser
 

  • 1,5 tsk farinsocker (ju mer finmalet, desto bättre).

Välj en av följande tre för att kombinera med farinsockret

  • 1 tsk honung (min favorit är rå honung).
  • 1 tsk arganolja, kokosolja, mandelolja eller olivolja. 
  • 1 tsk eterisk olja (mint, lavendel, ros, jasmin etc).

Instruktioner

  • Blanda ihop ingredienserna på ett ytligt fat eller liknande, och applicera blandningen i ansiktet med fingertopparna eller en exfolierande svamp.
  • Använd små cirkulära rörelser och börja exfoliera/skrubba försiktigt. Skölj med varmt vatten och låt ansiktet lufttorka.
  • Om det finns kvarvarande honung, använd en ansiktshandduk för att rengöra ordentligt.
Måltid Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Egengjord, Hemmagjord ansiktsskrubb

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar