Krämig tacopaj – Recept

4.8/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på krämig tacopaj!

Här är en härligt krämig tacopaj där vi under det överliggande ostlagret hittar en härlig blandning med creme fraiche som ger riktigt fin krämighet och en otroligt god tacopaj! Denna paj är snabb, enkel, och god, perfekt för veckans alla dagar!

Jag älskar denna krämiga tacopaj för dess enkelhet och den är riktigt god komfortmat. Den går snabbt att göra men känns ändå riktigt god för den ansträngning man lägger in.

Denna krämiga tacopaj passar för tacomyset en fredagskväll, men även när som helst i vardagen då den är enkel och snabb att göra, när väl degen är på plats i pajformen.

Kort sagt älskar jag detta recept på krämig tacopaj och tycker det är riktigt värt att laga. Gott och enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Krämig tacopaj

Receptet – Så gör du:

Krämig tacopaj

4.8/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Här är en härligt krämig tacopaj där vi under det överliggande ostlagret hittar en härlig blandning med creme fraiche som ger riktigt fin krämighet och en otroligt god tacopaj! Denna paj är snabb, enkel, och god, perfekt för veckans alla dagar!
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

Pajdeg

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten

Fyllning

  • 600 g köttfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • ½ burk tacosås
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st gul lök
  • 3,5 dl lätt creme fraiche
  • 2 st tomater
  • 2,5 dl riven ost
  • salt och peppar efter smak

Instruktioner

  • Tärna ditt rumstempererade smör i små tärningar och nyp ihop med pajskalets övriga ingredienser, antingen för hand eller med hjälp av en matberedare.
  • Tryck ut degen i en pajform med cirka 28 centimeters diameter. Nagga degen i botten med hjälp av en gaffel. Ställ in i kylen och sätt ugnen på 225°C.
  • När ugnen kommit upp i temperatur, förgrädda pajskalet i 10 minuter i mitten av ugnen. Ta sedan ut det. Man kan fortsätta med nästa steg så länge.
  • Finhacka löken samt vitlöken och fräs på i en stekpanna med lite olja. Tillsätt sedan köttfärsen, och när hela den har fått färg, tillsätt tacokryddningen och rör om. Tillsätt till sist tacosåsen och rör om. Smaka av med salt och peppar.
  • Finhacka dina tomater i små bitar och blanda med creme fraiche och hälften av den rivna osten.
  • Tillsätt köttfärsen i pajskalet, och bred sedan ut creme fraiche-blandningen ovanpå. Toppa till sist med resten av den rivna osten.
  • Grädda hela pajen i mitten av ugnen på 225°C i cirka 25 minuter.
  • Färdigt! Servera gärna din krämiga tacopaj med tacochips!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Krämig tacopaj

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar