Kalkonpaj – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kalkonpaj!

Här kommer en ljuvlig kalkonpaj som är härligt god, snabb, och enkel. Förutom kalkon så använder vi härliga ingredienser såsom purjolök, riven ost, paprika, och en fin äggstanning, som passar perfekt ihop!

Denna paj är perfekt att göra både till vardags och till helgen. Den går faktiskt riktigt snabbt att få till, och ugnen gör sedan det mesta av jobbet.

Medan kalkonpajen står och tillagas i ugnen, gör då gärna en god grönsallad som tillbehör. En sallad med spenat och små tomater är också riktigt gott till!

Detta är en magisk huvudrätt som också passar perfekt som matlåda dagen efter, eller till ett härligt buffébord. Jag älskar att göra just denna kalkonpaj och jag hoppas ni uppskattar den lika mycket som jag gör!

För en god, värmande, mättande måltid där man känner sig riktigt belåten varje gång, testa gärna receptet här nedanför!

Kalkonpaj

Receptet – Så gör du:

Kalkonpaj

4.9/5 ( 174 röster )
Här kommer en ljuvlig kalkonpaj som är härligt god, snabb, och enkel. Förutom kalkon så använder vi härliga ingredienser såsom purjolök, riven ost, paprika, och en fin äggstanning, som passar perfekt ihop!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 55 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

Pajskalet

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g rumsvarmt smör eller margarin, tärnat
  • 1 msk till 2 msk vatten

Fyllning

  • 250 g rökt kalkon, skivad eller tärnad
  • 1 st röd paprika
  • 15 cm purjolök
  • 2,5 dl riven ost

Äggstanning

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl mjölk
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Pajskalet: Arbeta ihop margarinet/smöret med mjölet, nyp ihop till en klumpig massa. Tillsätt vattnet och arbeta till en deg. Tryck ut degen i ett pajskal, cirka 26 cm i diameter. Nagga hål i botten på pajskalet med en gaffel. Låt stå kallt i kylen i 25 minuter. Förgrädda sedan i mitten av ugnen vid 200°C i cirka 10 minuter. Fortsätt med resten av receptet under tiden pajskalet står i kylen och förgräddas!
  • Fyllningen: Strimla purjolöken, tärna paprikan samt kalkonen. Fyll det förgräddade pajskalet med blaningen och toppa med osten.
  • Äggstanningen: Vispa lätt ihop ägg, vispgrädde och salt och peppar och häll över fyllningen i pajskalet. Grädda nu pajen i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter vid 200°C. Förbered gärna en härlig grönsallad under tiden!
  • Färdigt! Ta ut ur ugnen och låt gärna pajen stå i rumstemperatur en liten stund innan servering. Servera gärna med en härlig grönsallad!
Nyckelord Kalkonpaj
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar