Sås till köttfärslimpa – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag ett riktigt gott recept på sås till köttfärslimpa!

Servera denna såsen över den nygräddade köttfärslimpan. Komplettera gärna med kokt potatis, grönsaker och lingonsylt för en komplett och välsmakande måltid. Såsen kan även hällas över potatisen.

Var noga med att hälla såsen över maten precis innan servering för att behålla dess krämighet och varma temperatur.

Om det skulle finnas några rester av såsen kan den förvaras i en lufttät behållare i kylskåp i upp till 2-3 dagar. Vid behov kan såsen värmas upp på spisen eller i mikrovågsugnen innan servering.

Tänk på att såsen kan tjockna något när den kyls ner, så det kan vara bra att tillsätta lite extra grädde eller buljong vid uppvärmning för att få till rätt konsistens.

Följ det enkla receptet nedan för att skapa din egen krämiga och smakrika sås som kommer att göra köttfärslimpan ännu mer läcker. Det går även väldigt fort att sätta igång med tillagningen och man blir färdig på bara några minuter!

Sås till köttfärslimpa

Receptet – Så gör du:

Sås till köttfärslimpa

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna utsökta sås är den ultimata följeslagaren till din köttfärslimpa! Servera gärna tillsammans med potatis, ärtor, lingon och en fräsch sallad för att skapa en komplett och smakfull måltid.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 msk köttfond eller buljong
  • 2 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk dijonsenap
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner

  • Smält smöret i en kastrull på medelhög värme.
  • Tillsätt vetemjölet och rör om väl för att skapa en smetig konsistens.
  • Tillsätt köttfonden eller buljongen och rör om tills det blir en jämn blandning.
  • Häll i grädden och dijonsenapen och rör om igen.
  • Låt såsen sjuda i cirka 10-15 minuter, eller tills den tjocknar och får en krämig konsistens. Rör om då och då för att förhindra att såsen bränns vid.
  • Smaka av med salt och peppar efter önskad smak.
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Sås till köttfärslimpa

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar