Rosépepparsås – Recept

4/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rosépepparsås!

Detta är en otroligt god, snabb och enkel rosépepparsås som är god till grillat och stekt (både kött och fågel). Servera gärna med rostad potatis eller potatisgratäng samt en fräsch sallad eller stekta champinjoner för en riktigt härlig måltid!

Att servera denna rosépepparsås med kött eller fågel, exempelvis kyckling, ger ett lyxigt och vackert intryck och så självklart en riktigt god, krämig, smakfull sås.

Jag har gjort denna rosépepparsås flera gånger och den lyckas alltid imponera på gäster, fast den går lika bra att göra snabbt och enkelt till vardags.

Många gillar att servera sin rosépepparsås med hela pepparkorn i. Jag skulle avråda från det då jag själv tycker att det är opraktiskt och svårt att äta. Istället kan man krossa rosépepparkornen, och på så sätt ger de både smak och vacker färg till rosépepparsåsen!

Rosépepparsås

Receptet - Så gör du:

Rosépepparsås

4/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en otroligt god, snabb och enkel rosépepparsås som är god till grillat och stekt (både kött och fågel). Servera gärna med rostad potatis eller potatisgratäng samt en fräsch sallad eller stekta champinjoner för en riktigt härlig måltid!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 2 st finhackade schalottenlökar
  • 3 msk krossad rosépeppar
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • ½ tsk dijonsenap
  • 2 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 1 msk kalvfond

Instruktioner

  • Fräs grovmalen rosépeppar i smör, tillsammans med lök och svartpeppar i en kastrull i någon minut tills att löken blivit genomskinlig.
  • Tillsätt dijonsenap, kalvfond, grädde och vatten till kastrullen. Rör om.
  • Låt såsen puttra till lagom krämighet. Rör om då och då. Smaka av och krydda med salt.
  • Sila upp i en såsbringare eller skål. Färdigt att servera till kött, rostad potatis, eller potatisgratäng med grönsaker.
  • Njut!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Rosépepparsås

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar