Samgyeopsal – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag ett riktigt bra recept på samgyeopsal!

Samgyeopsal är en populär och utsökt koreansk maträtt som består av tunna skivor av fläskkött som grillas till perfektion. Namnet “Samgyeopsal” betyder bokstavligen “tre lager kött” på koreanska, vilket syftar på kombinationen av kött och fett i varje skiva.

Samgyeopsal serveras vanligtvis som en maträtt där varje person vid bordet får grilla sitt eget kött enligt sin egen smakpreferens. Det serveras med olika tillbehör som salladslök, kimchi, ssamjang (en kryddig koreansk sås), och gärna även ris och andra sidorätter. Traditionellt sett kan man också rulla in det grillade köttet i salladsblad och njuta av det som en wrap.

Om du har rester kvar av din samgyeopsal så kan du förvara dem i kylskåpet i en lufttät behållare i upp till 2-3 dagar. För att bevara smaken och konsistensen är det bäst att förvara köttet och tillbehören separat och sedan värma upp dem innan servering, exempelvis i mikrovågsugn.

Nu när vi vet vad samgyeopsal är och hur det kan serveras, så kommer här det goda receptet! Jag hoppas att ni ska tycka om det lika mycket som jag gör! Smaklig måltid!

Samgyeopsal

Receptet – Så gör du:

Samgyeopsal

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Njut av den smakrika, koreanska maträtten Samgyeopsal, där tjocka skivor av sidfläsk tillagas helt perfekt och serveras med exempelvis salladslök, kimchi och andra spännande tillbehör.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 600 g sidfläsk
  • 3 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk sesamolja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk peppar
  • 4 st salladslökar skivade
  • Kimchi (valfritt tillbehör) köpt eller hemlagad
  • Salt för att grilla

Instruktioner

  • Förbered grillen eller förvärm en stekpanna över medelhög värme.
  • Skär sidfläsket i tunna skivor eller be din slaktare att göra det åt dig.
  • I en skål blandar du vitlök, sojasås, sesamolja, honung och peppar.
  • Lägg fläskskivorna i marinaden och blanda väl så att de är helt täckta. Låt marinera i cirka 15-20 minuter.
  • När grillen eller stekpannan är redo, strö lite salt på ytan för att förhindra att fläsket fastnar.
  • Grilla fläsket i omgångar tills det är genomstekt och har fått fin färg på båda sidorna. Det tar cirka 2-3 minuter per sida.
  • Servera det grillade fläsket tillsammans med salladslök och kimchi. Du kan också servera det med ris och eventuella andra sidorätter du önskar.
  • Njut av din samgyeopsal!
Måltid Huvudrätt
Kök Koreanskt, Svenskt
Nyckelord Samgyeopsal

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar