Köttfärslimpa med dijonsenap – Recept

4.7/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på köttfärslimpa med dijonsenap!

Det finns inte mycket som är godare än denna härligt saftiga, snabba, och enkla köttfärslimpa med dijonsenap. Servera gärna med lingon, potatis, och lite inlagd gurka för en riktigt klassisk svensk husmanskost!

Jag gillar dijonsenap i köttfärslimpa för en fin smak som kompletterar resten av ingredienserna mycket bra. Denna köttfärslimpa med dijonsenap är enkel att göra och passar till alla dagar i veckan, helg såväl som vardag.

Kort sagt älskar jag denna köttfärslimpa med dijonsenap och rekommenderar den starkt. Testa gärna receptet nedan!

Köttfärslimpa med dijonsenap

Receptet – Så gör du:

Köttfärslimpa med dijonsenap

4.7/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Det finns inte mycket som är godare än denna härligt saftiga, snabba, och enkla köttfärslimpa med dijonsenap. Servera gärna med lingon, potatis, och lite inlagd gurka för en riktigt klassisk svensk husmanskost!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 55 minuter
Totalt 1 timme 10 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 900 g köttfärs (gärna ekologisk)
  • 1 st gul lök, fint riven
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,8 dl ströbröd
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 st ägg
  • 1,5 tsk torkad oregano
  • 1 nypa salt
  • 1,5 tsk svartpeppar

Instruktioner

  • Skala och riv löken fint med ett rivjärn. I en stor skål eller bunke, blanda mjölk och ströbröd genom att röra om lite lätt. Låt sedan stå i 10 min. Sätt under tiden ugnen på 180°C.
  • Tillsätt lök, dijonsenap, ägg, torkad oregano, salt, och svartpeppar till ströbrödsblandningen. Rör om för att blanda, tillsätt sedan köttfärsen och blanda så att ingredienserna går ihop.
  • För över köttet till en långpanna med bakplåtspapper, och forma sedan köttfärslimpan.
  • Grädda köttfärslimpan i mitten av ugnen i cirka 50-55 minuter. Tillsätt ungefär en deciliter vatten till formen efter 30 minuter av tillagningstiden.
  • Njut av din köttfärslimpa med dijonsenap!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Köttfärslimpa med dijonsenap

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar