Fryst broccoli i ugn – Recept

4.5/5 baserat på 12 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fryst i broccoli i ugn!

Du behöver inte tina fryst broccoli med detta goda recept. Fryst broccoli i ugn blir riktigt fin och krispig och inte vattnig med denna artikel!

Det är så snabbt och enkelt att göra fryst broccoli i ugn. Det går snabbt och man behöver inte vänta på att det tinar. Konsistensen blir riktigt fin och allt som man kan önska sig!

Efter att ha experimenterat med några olika tillagningstider, ugnstemperaturer och tekniker hittade jag en metod för att ugnsrosta fryst broccoli som ger krispiga, läckra resultat som smakar väldigt likt färskt. Ingen mossig broccoli här, utan den blir riktigt bra!

Jag älskar detta recept på fryst broccoli i ugn och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Fryst broccoli i ugn

Receptet – Så gör du:

Fryst broccoli i ugn

4.5/5 baserat på 12 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Du behöver inte tina fryst broccoli med detta goda recept. Fryst broccoli i ugn blir riktigt fin och krispig och inte vattnig med denna artikel!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 250 g frysta broccolibuketter
  • 1 msk olivolja
  • 1 nypa salt
  • ½ msk grillkrydda

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200ºC.
  • Klä en plåt med bakplåtspapper. Bred ut de frysta buketterna över en bakplåt med bakplåtspapper. Du behöver inte tina broccolin.
  • Ringla olivoljan över broccolin och strö sedan kryddning.
  • Flytta bakplåten till ugnen och rosta i mitten av ugnen på 200ºC i 20 minuter.
  • Ta ut bakplåten och använd en spatel för att röra om broccolin och fördela oljan och kryddorna. Sätt tillbaka bakplåten i ugnen och rosta i ytterligare 10 minuter, eller tills broccolin får önskad gräddning.
  • Färdigt! Servera varm.
  • Njut av din frysta broccoli i ugn!
Måltid Huvudrätt, Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Fryst broccoli i ugn

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar