Skrädmjölsdrömmar – Recept

5/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på skrädmjölsdrömmar!

Jag är verkligen förtjust i att baka dessa ljuvliga skrädmjölsdrömmar! Dessa småkakor är snabba att göra och är bara helt perfekta om man vill ha något till fikat.

Allt med detta recept på skrädmjölsdrömmar är superenkelt att göra och jag hoppas att du gillar det! Receptet innehåller bara en handfull steg och går snabbt, vilket givetvis är trevligt!

På bara 25 minuters effektiv tid och endast 6 st ingredienser så gjorde jag dessa kakor enligt receptet här nedanför. Förvara dem luftätt i rumstemperatur när de är färdiga, så är de alltid en favorit till fikat, eller kaffet, eller varför inte som en liten godbit efter måltiden!

Utöver att det går rätt snabbt och kräver få ingredienser, så är receptet mycket enkelt och har egentligen bara tre steg.

Skrädmjölet, som är ett fullkornsmjöl på rostade havrekärnor, ger verkligen en god smak. För en klassisk småkaka som alltid är trevliga att ha i kakburken, så kan jag varmt rekommendera receptet nedan som alltid gett mig ett bra resultat!

Skrädmjölsdrömmar

Receptet – Så gör du:

Skrädmjölsdrömmar

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Jag är verkligen förtjust i att baka dessa ljuvliga skrädmjölsdrömmar! Dessa småkakor är snabba att göra och är bara helt perfekta om man vill ha något till fikat.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 20 drömmar

Ingredienser
 

  • 160 g smör
  • 3 dl skrädmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 tsk hjorthornssalt
  • 2 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser i en bunke eller skål, så det formas en deg.
  • Klä en plåt med bakplåtspapper. Dela degen i 20 bollar och placera ut på bakplåten.
  • Grädda kakorna i mitten av ugnen på 160°C i cirka 18-20 minuter.
  • Färdigt! Njut av dina goda skrädmjölsdrömmar!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Skrädmjölsdrömmar

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar