Världens godaste broccolipaj – Recept

4.6/5 baserat på 25 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på världens godaste broccolipaj!

Denna paj som huvudrätt när som helst i veckan blir en riktig favorit, och den kommer att efterfrågas igen och igen! Därför är den enligt mig världens godaste broccolipaj. Välj om du vill ha bacon i eller inte.

Detta blir för mig ett mycket lyckat recept. Pajen har fin konsistens, med ett flagnande pajskal och en krämig fyllning. Broccolismaken blir riktigt framträdande.

Kort sagt så älskar jag detta recept på världens godaste broccolipaj och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!

Världens godaste broccolipaj

Receptet – Så gör du:

Världens godaste broccolipaj

4.6/5 baserat på 25 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna paj som huvudrätt när som helst i veckan blir en riktig favorit, och den kommer att efterfrågas igen och igen! Därför är den enligt mig världens godaste broccolipaj. Välj om du vill ha bacon i eller inte.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 55 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1 tsk salt
  • 2 msk kallt vatten

Pajfyllning

  • 250 g broccoli (bukett eller fryst broccoli)
  • 150 g bacon (frivilligt)
  • 1,5 tsk torkad oregano
  • 2 dl riven ost
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,75 dl mjölk
  • salt efter smak
  • vitpeppar efter smak

Instruktioner

  • Tärna det rumstempererade smöret. Arbeta ihop pajdegens ingredienser och tryck ut i pajformen. Låt stå i kylen i 15 minuter.
  • Skär broccolin i mindre bukettbitar. Krama ut vattnet ur fryst broccoli.
  • Om du vill ha bacon i pajen, skär baconet i små bitar och stek det knaprigt i en stekpanna utan extra fett.
  • Ta ut pajskalet ur kylen och tillsätt bacon och broccoli i det. Nu kan man sätta ugnen på 200°C så den hinner värma till sig.
  • Tillsätt oregano och toppa med riven ost (här kan man tillsätta lite extra om man vill).
  • I en skål, vispa äggen tillsammans med mjölk och vispgrädde, och krydda med salt och peppar. Häll ner denna äggstanning i pajen.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen på 200°C i 40 minuter. Håll ett öga på om den börjar bli färdig sista 5 minuterna.
  • Servera gärna med en härlig sallad och en härlig creme fraiche-sås med lite örter!
  • Njut av världens (enligt mig) godaste broccolipaj!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Världens godaste broccolipaj

3 Kommentarer

    • Nej, i det här receptet behöver du inte koka broccolin innan du lägger den i pajen. Broccolibuketterna skärs bara i mindre bitar innan de tillsätts i pajskalet. Om du använder fryst broccoli, behöver du bara tina och krama ut vattnet innan du tillsätter den i pajen!

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar