Salviasmör – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel vill jag dela med mig av mitt favoritrecept på salviasmör!

Detta brynta salviasmör är otroligt gott över en köttbit, stekta ägg, i potatismos, som sås över pasta, och fantastiskt med grillad ost. Snabtt och enkelt att göra!

Ett smaksatt smör såsom salviasmör är en spännande ingrediens för att få en godare rätt. Det som gör det så bra är att det är så enkelt att göra också!

Salviasmör är otroligt mångsidigt och det är bara att testa sig fram. Det ger en god smak som uppskattas förhöjer smakupplevelsen!

Salviasmör är ett perfekt sätt att använda salvia i matlagningen. Det går faktiskt riktigt snabbt och resultatet blir jag alltid nöjd med. Prova gärna receptet nedan så vill jag önskar en smaklig måltid!

Salviasmör

Receptet – Så gör du:

Salviasmör

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta brynta salviasmör är otroligt gott över en köttbit, stekta ägg, i potatismos, som sås över pasta, och fantastiskt med grillad ost. Snabtt och enkelt att göra!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 1 bit

Ingredienser
 

  • 3 msk färsk hackad salvia
  • 100 g osaltat smör

Instruktioner

  • Ta bort stjälkarna från salvian och finhacka själva bladen. Släng stjälkarna.
  • I en stor stekpanna, smält smöret på medelvärme i 7 till 10 minuter, rör om då och då. Smöret börjar skumma, bubbla och poppa, detta är normalt. Så småningom kommer dessa bubblor bara att sjunka till botten av pannan och börja bli bruna, det här är bra!
  • Tillsätt salvia ner i smöret i pannan och det kommer genast att börja dofta ljuvligt. Efter 30 sekunder, ta bort från värmen och häll allt i en skål. Se till att skrapa botten av pannan för att få med allt. Detta brynta mjölkfett är nyckeln till mycket av smaken i salviasmör.
  • Förvara skålen med smör på bänken i rumstemperatur, rör om var tredje till var fjärde minut medan smöret svalnar för att säkerställa att de brynta bitarna och salvian förblir inblandade och inte sjunker till botten.
  • När smöret är tillbaka till mestadels fast form efter cirka 20 minuter, använd en gummispatel och placera ut som en korv i mitten på en 30×45 centimeters bit bakplåtspapper. Man kan också använda plastfolie men jag tycker att bakplåtspappret är lite lättare att arbeta med.
  • Använd bakplåtspappret och forma smöret till en korv med en diameter på cirka 4 cm, vrid om ändarna på pappret för att försegla. Kyl och fövara i kylen.
  • Färdigt! Ta fram vid serveringar och förvara i kylen mellan serveringar som vanligt smör. Salviasmöret håller sig i kylen så länge som smörets hållbarhetsdatum!
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Salviasmör

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar