Rostade pinjenötter – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på rostade pinjenötter!

Rosta enkelt pinjenötter i antingen stekpanna eller ugn, båda metoderna går att hitta i denna artikel. Att veta hur man rostar pinjenötter kommer att lyfta dina recept som inkluderar pinjenötter och ta smaken till nästa nivå!

Precis som med andra nötter så får rostningen verkligen fram pinjenötternas nötsötma. Rostade pinjenötter frigör deras naturliga oljor, intensifierar deras arom och smak och gör dem till och med krispigare.

Pinjenötters närvaro i en rätt kan verkligen lyfta hela smakupplevelsen. Pinjenötter och deras smak är svår att ersätta med något annat.

Rostade pinjenötter är riktigt bra på sallader och riktigt goda att strös ovanpå en krämig pasta. De är också fantastiska till hummus, och mycket mer förstås!

Jag älskar dessa rostade pinjenötter och rekommenderar starkt detta recept. Så gott och så värt. Testa gärna med recept och anvisningar här nedan!

Rostade pinjenötter

Receptet – Så gör du:

Rostade pinjenötter

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Rosta enkelt pinjenötter i antingen stekpanna eller ugn, båda metoderna går att hitta i denna artikel. Att veta hur man rostar pinjenötter kommer att lyfta dina recept som inkluderar pinjenötter och ta smaken till nästa nivå!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 portion

Ingredienser
 

  • 2,5 dl pinjenötter (eller valfri mängd, använd med fördel ugn för mer än 2,5 dl)

Instruktioner

  • I stekpanna: Lägg nötterna i en torr stekpanna (ingen olja behövs), och sätt stekpannan på medelvärme på spisen. Värm upp, skaka till pannan och rör om i pannan ofta. När pinjenötterna doftar nötigt och är gyllenbruna, cirka 3 minuter, ta bort från spisen då pinjenötterna lätt kan brännas! Ta genast bort från värmen och lägg över till en tallrik för att stoppa rostningen.
  • I ugn: Värm ugnen till 180 grader Celsius. Lägg nötterna på en bakplåt i ett enda lager med bakplåtspapper. Grädda i cirka 5 minuter i mitten av ugnen tills de doftar gott och är gyllenbruna, rör om en gång. Håll ett öga på pinjenötterna snabbt kan gå från att vara härligt rostade till att bli brända. Ta genast ut och lägg över på en tallrik för att stoppa tillagningen.
  • Förvaring (båda metoderna): Använd direkt eller låt pinjenötterna svalna helt, för att förvara i en lufttät behållare. Du kan ha behållaren i rumstemperatur i upp till 1 vecka eller kyld i kylen i 2 månader. Du kan också frysa dem för längre hållbarhet.
Måltid Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Rostade pinjenötter

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar