Rödlöksmarmelad – Recept

4.6/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel delar jag med mig av ett magiskt recept på rödlöksmarmelad!

Idag bestämde jag mig för att göra rödlöksmarmelad igen! Rödlöksmarmelad är en otroligt smakrik och mångsidig marmelad som tar fram den naturliga sötman och syran i rödlökarna.

Genom att man karamelliserar löken tillsammans med äppelcidervinäger och strösocker, så skapas en djup smakprofil som passar perfekt som tillbehör till många olika rätter.

Jag älskar min rödlöksmarmelad på en ostbricka, där dess sötsyrliga smak bidrar med en trevlig kontrast till ostar av olika karaktärer.

Hamburgare, smörgåsar, grillade grönsaker eller kött är också jättegott att toppa med lite av denna fina rödlöksmarmelad. Du kan till och med experimentera med att använda den som en smaksättare i dressingar eller såser för att ge en extra dimension till dina favoriträtter.

Detta recept är också en jättefin present att ge bort till nära och kära i en fin burk!

Jag förvarar min rödlöksmarmelad i rena, lufttäta burkar eller glasbehållare i kylskåpet. Marmeladen håller sig vanligtvis bra i upp till en månad. Se till att burkarna är ordentligt förseglade för att förlänga hållbarheten.

Jag hoppas att ni ska tycka om receptet! Denna rödlöksmarmelad förgyller många typer matupplevelser med sin sötsyrliga och aromatiska smak!

Rödlöksmarmelad

Receptet – Så gör du:

Rödlöksmarmelad

4.6/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Upptäck den sötsyrliga perfektionen av rödlöksmarmelad – perfekt att avnjuta på rostat bröd, ostbrickan, eller som en smakrik topping till dina favoriträtter!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 1 kg rödlök
  • 4 dl äppelcidervinäger
  • 4 dl strösocker (cirka 350 g)
  • 2 tsk salt

Instruktioner

  • Skala och skiva rödlöken tunt.
  • Värm upp äppelcidervinäger i en stor kastrull på medelhög värme.
  • Tillsätt rödlöken och låt den koka i ca 5 minuter tills den mjuknar något.
  • Rör i strösocker och salt. Sänk värmen till medel-låg och fortsätt låta puttra i cirka 45 minuter, eller tills marmeladen tjocknar och får en geléliknande konsistens. Rör om då och då för att undvika att det bränner fast i botten av kastrullen.
  • Ta av kastrullen från värmen och rör i balsamvinäger för att ge en extra smakdimension (valfritt steg).
  • Låt marmeladen svalna något och häll sedan över den i rena, steriliserade burkar. Här är min guide till hur du steriliserar burkar!
  • Färdigt! Förvara din rödlöksmarmelad i kylskåp. Den håller sig i ungefär en månad.
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Rödlöksmarmelad

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar