Oxfilé sous vide – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på oxfilé sous vide!

Ta din oxfilé till nästa nivå med oxfilé sous vide. Ta inga risker med din oxfilé. Sous vide kan garantera ett perfekt resultat utan risk för någon form av överkokning!

Oxfilé sous vide är en vacker middag till alla tillfällen! Att laga sous vide är det bästa sättet att servera en perfekt tillagad oxfilé varje gång, och det tar bara 5 minuter att förbereda.

Vi älskar oxfilérecept, men det här går utöver det vanliga. Det är så mört och lätt att laga perfekt varje gång med ett sous vide-bad.

Sous vide-tillagning innebär mindre praktiskt arbete, mindre städning och disk efter matlagningen, och mindre krångel kring att tillaga din oxfilé på bästa vis! 

Lägg den i en sous vide-påse, förslut påsen ordentligt, och placera sedan påsen i sous vide-badet tills köttet är redo för lite stekyta i en panna, kort inan servering. Så enkelt, men med så bra resultat!

Oxfilé sous vide

Receptet – Så gör du:

Oxfilé sous vide

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Ta din oxfilé till nästa nivå med oxfilé sous vide. Ta inga risker med din oxfilé. Sous vide kan garantera ett perfekt resultat utan risk för någon form av överkokning!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 2 timmar 25 minuter
Totalt 2 timmar 30 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 1 st oxfilé, 0,9-1,2 kg
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk peppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk färsk rosmarin eller 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad timjan
  • 2 st krossade vitlöksklyftor
  • 3 st kvistar färsk rosmarin, valfritt
  • 1 msk smör

Instruktioner

  • Ställ in ditt sous vide-bad på 56,5°C.
  • Krydda oxfilén med salt och peppar.
  • Lägg oxfilén i en sous vide-påse. Tillsätt rosmarin, timjan, krossade vitlöksklyftor och olivolja i påsen. Töm påsen på luft, sänk ner i sous vide-badet och låt tillagas i mellan 2 till 3 timmar (plocka ut vid valfri tidpunkt i intervallet).
  • Ta ut oxfilén ur påsen, torka ordentligt med hushållspapper, och spara örter och vitlöken.
  • Värm upp en panna på hög värme.
  • Tillsätt olivolja i pannan och fräs nötköttet på båda sidor i 1-2 minuter tills önskad stekyta har uppnåtts. Tillsätt ca 1 msk smör, örterna och vitlöken under de sista 30 sekunderna och ös örtsmöret över oxfilén några gånger i pannan.
  • Skiva nötkött i 1,5 cm tjocka skivor och njut av din ljuva oxfilé!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Oxfilé sous vide

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar